Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFLICTUL dintre Rusia și SUA trece la alt nivel: Moscova face acuzații de 'HOȚIE la lumina zilei'

www.romaniatv.net
Donald Trump Vladimir Putin

Încercarea administraţiei de la Washington de a stabili precondiţii pentru restituirea sediilor diplomatice ruse din SUA închise de Barack Obama sunt o 'hoţie la lumina zilei', a declarat luni ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, transmite agenţia RIA, citată de Reuters.

În urma dezvăluirilor despre atacurile cibernetice din timpul campaniei electorale americane împotriva echipei candidatei democrate la preşedinţie, Hillary Clinton, fostul preşedinte Barack Obama a ordonat la sfârşitul lunii decembrie anul trecut expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi aflaţi la post la Washington şi San Francisco, închiderea a două sedii ale misiunilor diplomatice ruse din New York şi Maryland, precum şi sancţiuni ce vizează serviciile de informaţii ruse GRU şi FSB, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lagăr de concentrare pe bani publici! Cruzimi fără margini într-un oraș important din România și România riscă sancțiuni usturătoare

Preşedintele rus Vladimir Putin a decis atunci să nu riposteze şi să aştepte instalarea noii administraţii la Washington conduse de Donald Trump înainte de a lua o hotărâre, dar în pofida numeroaselor discuţii telefonice dintre cei doi lideri şi a întrevederii lor de la summitul G20, problema a rămas nesoluţionată.

Acum, Moscova precizează că totul depinde de rezultatul discuţiei pe care ministrul adjunct de externe rus, Serghei Riabkov, o va avea luni la Washington cu subsecretarul american de stat Thomas Shannon.

Citește și: Alarmă de gradul 0! Dezvăluire: care ar fi de fapt planul real al PSD cu taxele și impozite

Pe de altă parte, Lavrov, aflat în vizită în Belarus, a mai spus că din cauza 'sentimentelor anti-ruseşti' din SUA nu este sigur că Moscova şi Washingtonul se vor putea înţelege în ceea ce priveşte chestiunile globale majore.

Totuşi, referindu-se la crearea zonelor de dezescaladare în Siria, şeful diplomaţiei ruse a spus că atât ţara sa cât şi SUA vor face tot ce pot pentru a avea în vedere preocupările Israelului în legătură cu respectivele zone.

Citește și: Fabulos! Cu cât sunt plătiți de fapt actorii din Game of Thrones

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat duminică la Paris că se opune categoric creării unor astfel de zone, care în opinia sa ar perpetua prezenţa Iranului în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.