Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conservatorii câștigă alegerile din Bulgaria/ NUMĂRĂTOARE PARȚIALĂ

Bulgaria-flag-600x409

După numărarea a 89,7% din voturi, comisia electorală din Bulgaria a anunţat luni dimineaţa următoarele rezultate la alegerile generale desfăşurate duminică: GERB 32,58%, PSB 26,8% Patrioţii Uniţi 9,2%, MRF 8,9%, Voinţa 4,1%, informează Reuters. Pragul pentru reprezentarea unui partid în parlamentul de la Sofia este de 4% din voturi, relateaza agerpres

GERB este partidul de centru dreapta al fostului premier Boiko Borisov, care a demisionat în noiembrie anul trecut. După ce sondajele la ieşirea de la urne au arătat duminică seara că formaţiunea sa este cel mai bine plasată, el a anunţat că va forma un nou guvern de coaliţie. 

Partidul Socialist Bulgar (PSB) l-a impus ca preşedinte al Bulgariei, la alegerile de anul trecut, pe Rumen Radev, ceea ce l-a determinat pe Borisov să demisioneze. PSB şi-a recunoscut înfrângerea duminică seara, la scurt timp după anunţarea cifrelor de la exit poll-uri. 

Despre partidele mici care vor avea probabil locuri în viitorul legislativ, Reuters menţionează că Patrioţii Uniţi este o alianţă naţionalistă, MRF este partidul etnicilor turci, iar Voinţa este o formaţiune populistă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.