Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilier al premierului: Iohannis rămâne președinte chiar și cu decizie de incompatibilitate

ponta iohannis

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție asupra procesului în care Klaus Iohannis este acuzat de ANI de incompatibilitate nu are niciun efect asupra alegerii sale. Aceasta e părerea lui György Frunda, avocat și jurist și consilier al premierului Victor Ponta.

Frunda explică: „funcția de președinte a României nu este nici aceeași, nici similară cu cea de primar a unui municipiu din România”. În plus, un lucru important care nu este adus în această discuție este judecarea pe 4 noiembrie la Curtea Constituțională a articolului pe baza căruia ANI a stabilit că primarul Sibiului ar fi incompatibil.

„Din punct de vedere juridic, cred că decizia Curții este înțeleaptă. A renunțat la presiunile politice și și-a păstrat termenul de judecată. Un element care n-a fost adus în discuție și e foarte important e faptul că la Curtea Constituțională, pe 4 noiembrie, se va judeca constituționalitatea articolului pe baza căruia Agenția Națională de Integritate a stabilit incompatibilitatea domnului Iohannis. E normal deci ca Înalta Curte și toate celelalte instanțe să amâne, știind că există acest termen de judecată, judecarea cauzelor pentru după 4 noiembrie”, a spus György Frunda la digi24.

Citeste si:

Demontarea unei iluzii. Care e adevarul in Cazul Iohannis vs. ANI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.