Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul lui Andrei Chiliman a recunoscut tot la DNA

chiliman2

Emanoil Bocean, consilier al primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, pe sectorul de ordine publică şi coordonator al Poliţiei Locale, a recunoscut că a pretins şi primit bani sub formă de comisioane pentru a-şi trafica influenţa asupra persoanelor cu putere de decizie din Poliţia Locală şi Primăria Sectorului 1 Bucureşti, se arată în rechizitoriul prin care Bocean a fost trimis în judecată.

Potrivit documentului, Poliţia Locală a Sectorului 1 a organizat, în aprilie 2009, o licitaţie pentru atribuirea serviciilor de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar pe teritoriul sectorului respectiv.

Citește și: A fost publicat primul rezultat ADN al presupusului fiu al lui Prince

Surse apropiate anchetei au declarat că o firmă administrată de Daniel Stoica Spirea, cumnat al omului de afaceri Florian Walter, a participat la acea licitaţie, la propunerea lui Walter a cărui societate avea în derulare un contract cu Primăria Sectorului 1.

"Înainte de organizarea licitaţiei au fost comandate autovehicule speciale pentru activitatea de ridicări maşini parcate neregulamentar, de la firma "(...)" România. (...) Pentru ca (...) să câştige licitaţia, a fost schimbat caietul de sarcini iniţial, cu sprijinul lui Bocean Emanoil, având în vedere influenţa acestuia, prevăzându-se pentru ofertanţi posibilitatea ca autospecialele să fie achiziţionate în regim de leasing", spun procurorii.

Citește și: Încă un SECRET s-a aflat: Detaliile neștiute despre Obama, Putin și Merkel

DNA arată că Bocean a cerut drept recompensă pentru sprijinul acordat în câştigarea licitaţiei sume de bani sub forma unui "comision" din încasările activităţii de ridicare a autoturismelor.

"După câştigarea licitaţiei până la demararea efectivă a activităţii de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar, la cererea expresă a inculpatului Bocean Emanoil, pentru sprijinul acordat în câştigarea licitaţiei, dar şi ca o garanţie pentru buna desfăşurare a contractului respectiv, în primăvara anului 2009 (....), administrator al SC (....) S.A. a acceptat să-i remită sumele de bani solicitate, sub forma unui 'comision', calculat lunar în procent de 20% din încasările activităţii de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar, din care era scăzut TVA-ul. Potrivit cererii inculpatului Bocean Emanoil suma reprezentând comisionul respectiv trebuia să-i fie predată personal, săptămânal, în numerar, împreună cu situaţia maşinilor ridicate, pentru a se convinge că nu i se dădea o sumă mai mică. Inculpatul a susţinut ca sumele respective sunt atât pentru sine, cât şi pentru alte persoane cu putere de decizie din Poliţia Locala şi Primaria Sectorului 1 Bucureşti", se arată în document.

Citește și: Locul Bucureștiului în topul orașelor pentru expați

Astfel, în perioada anilor 2009 - 2011, Stoica Spirea Daniel se prezenta săptămânal, personal, la biroul lui Bocean situat la etajul 3 din clădirea Poliţiei Locale a Sectorului 1 Bucureşti, pentru a înmâna acestuia plicurile cu bani, reprezentând 'comisionul' de 20% din încasări.

În perioada menţionată, Bocean a primit suma totală de două milioane de lei, fapt pe care, de altfel, l-a şi recunoscut.

Citește și: Acesta e CEL MAI URÂT câine din lume: Cum arată BESTIA / VIDEO

"Deşi iniţial a avut o atitudine nesinceră, după luarea administrarea probelor şi luarea măsurii arestării preventive, inculpatul Bocean Emanoil a recunoscut în totalitate infracţiunea comisă, astfel cum este reţinută prin rechizitoriu", spun procurorii.

Totodată, el a mai recunoscut că a primit bani şi în perioada 2013-2014 pentru unele intervenţii la persoane cu putere de decizie în cadru Poliţiei Locale a Sectorului 1.

Citește și: Două mame S-AU BĂTUT la un concurs: Una a rămas fără ureche, alta a ajuns la pușcărie

"La sfârşitul anului 2013, după intervenţia inculpatului Bocean Emanoil, la persoanele cu putere de decizie în Poliţia Locală Sector 1, contractele de curăţenie încheiate cu SC (....) SRL au fost transferate pe firma (....). Astfel, în cursul anului 2014, întrucât inculpatul Bocean Emanoil i-a adus la cunoştinţă că există posibilitatea să fie scoase sume de bani din bugetul Poliţiei Locale a Sectorului 1, martorul (....) i-a propus acestuia să selecteze firma pe care o controla, (....), pentru contractul având ca obiect lucrări de îndepărtare graffiti de pe suprafeţele multiple aparţinând Sectorului 1 Bucureşti. (...) În cursul anilor 2013 şi 2014, în două tranşe, martorul (....) a remis personal inculpatului Bocean Emanoil, la cererea acestuia, contravaloarea a câte 20.000 euro - în total 176.000 lei, pentru a interveni la reprezentanţii instituţiilor publice contractante (Poliţia Locală a Sectorului 1 şi Primaria Sectorului 1 Bucureşti) pentru atribuirea contractelor cu S.C. (....) în modalitatea arătată. Inculpatul Bocean Emanoil a recunoscut primirea sumelor menţionate în totalitate, dar şi modalitatea de comitere a faptei", mai spun anchetatorii.

Citește și: INCREDIBIL Poliția a oprit, pe autostradă, un TIR ce circula fără roți / VIDEO

În realitate, lucrările de demolare a garajelor amplasate ilegal pe raza teritorială a sectorului 1, lucrările de îndepărtare graffiti de pe suprafeţele multiple aparţinând sectorului 1, lucrările de demontare a construcţiilor metalice amplasate ilegal pe raza teritorială a sectorului 1 sau lucrările suplimentare de curăţenie a imobilelor aparţinând Poliţiei Sectorului 1, inclusiv livrările de produse curăţenie nu au fost prestate niciodată în fapt, acestea fiind consemnate numai scriptic.

Procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Emanoil Bocean, la data faptei consilier al primarului Sectorului 1 pe sectorul de ordine publică, coordonator al Poliţiei Locale, pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Citește și: NU AI MAI VĂZUT AȘA CEVA: Ce face un maestru de kung-fu după ce își bagă mult rumeguș în gură / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.