Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliu NATO-Rusia săptămâna viitoare

nato rusia

Ambasadorii Alianţei Nord-Atlantice urmează să se întâlnească săptămâna viitoare, într-o rară reuniune a Consiliului NATO-Rusia, cu omologul lor rus, a anunţat Alianţa vineri, relatează The Associated Press. Această reuniune este programată să aibă loc joi, pe 26 octombrie, au anunţat serviciile secretarului general al NATO Jens Stoltenberg.

Situaţia din Afganistan, cea din Ucraina şi reducerea riscului unor confruntări neintenţionate şi accidente în cursul unor exerciţii militare sau în cursul supravegherii frontierelor s-ar afla pe ordinea de zi a discuţiilor Consiliului. Agenda Consiliului este notorie din cauza dificultăţii stabilirii ei. Unul dintre motivele reticenţelor Rusiei este discutarea situaţiei din Ucraina.

Moscova a invadat şi anexat Peninsula ucraineană Crimeea în 2014. Această reuniune urmează să aibă loc în contextul unor puternice tensiuni. NATO a staţionat 4.000 de oameni în ţările baltice şi Polonia, răspunzând astfel îngrijorărilor de pe flancul său de est faţă de o eventuală agresiune a Rusiei. Moscova acuză blocul militar occidental că se apropie de frontierele ţării. Şeful NATO a dat asigurări pe 9 octombrie, în Parlamentul de la Bucureşti, că Alianţa nu vrea un nou Război Rece cu Rusia, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.