Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Concurenţei anunţă controale pe piaţa carburanţilor: Preţurile mari, motiv de sancţiuni

carburanti

România a fost aproape mereu altfel. Nici pe piaţa carburanţilor nu facem excepţie. Piaţa carburanţilor va fi 'luată la puricat'. Motivul? Preţurile mari în condiţiile în care, la nivel global, acestea au scăzut. Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a explicat că investigaţia pe piaţa carburanţilor vizează atât comportamentul companiilor petroliere, cât şi concurenţa limitată de pe piaţa benzinăriilor.

Citește și: SCANDAL O profesoară a întreținut relații sexuale cu un elev, într-un parc / FOTO

"Nu spunem că este o încălcare de lege, nu sărim la concluzii. Este posibil să fie o combinaţie care ţine de legislaţie. O să ne uităm dacă statul a făcut ceva greşeli la modul cum a preluat regulile europene. În acelaşi timp, e posibil să fie un comportament al companiilor. Două lucruri ne interesează: să nu fie obstacole în calea importurilor, pentru că importăm jumătate din consum, şi doi - am vrea să vedem o concurenţă mai puternică pe piaţa de benzinării. Ideal ar fi să crească şi ceilalţi actori", a spus Bogdan Chiriţoiu, conform TVR.

Citește și: Nicole Kidman și Lenny Kravitz au ASCUNS asta mulți ani

Consiliul Concurenţei încearcă să identifice acum mai multe soluţii în urma investigaţiei declanşate, inclusiv lansarea unei platforme digitale care să permită compararea preţurilor la pompă. Bogdan Chiriţoiu a precizat că dacă se va impune o să fie aplicate şi sancţiuni companiilor petroliere. "Nu avem o soluţie care să transforme lucrurile peste noapte. Din combinaţia asta, investigaţia noastră, să încercăm să ne asigugrăm că nu sunt blocate importurile - că nu le scumpim artificial prin legislaţie, că nu e prea complicat să creezi benzinăriile - să debirocratizăm cât putem acest proces. Vom încerca mai multe soluţii şi, din combinaţia asta, sper să se vadă un efect în piaţă", a mai spus Chiriţoiu, conform TVR.

Citește și: ȘOCANT Ce face Tudor Gheorghe pentru a le lua banii tinerilor

Preţurile la carburanţi în România au ajuns de un an de zile peste media europeană. Consiliul Concurenţei investighează acum acest fenomen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.