Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Concurentei vrea incurajarea denuntarii firmelor care incalca legea

consiliul concurentei

Reprezentantii institutiei in fruntea careia se afla Bogdan Chiritoiu au trimis Legislativului o propunere de reglementare prin care sesizarile in privinta unor ilegalitati, si care, fireste, se dovedesc a avea temei, sa fie “recompensate”.

Mai precis, cei care denunta situatii de incalcare a legii – fie ca sunt angajati ai unei companii sa nu -ar putea primi un procent din cuantumul amenzii pe care o primeste entitatea sanctionata, in limita a o suta de mii de euro. “Propunerea noastra ar fi ca aceia care vin cu o sesizare care se dovedeste corecta dupa aceea, deci cei care ne dau informatii despre incalcarea legii, (…) dupa ce se dovedeste corecta si instanta confirma ca firma a incalcat legea, pot sa primeasca pana la 1% din cuantumul amenzii”, a detaliat Chiritoiu, citat de antena3.ro.

Initiativa, constituita intr-un amendament la Legea statutara a Consiliului Concurentei, urmeaza sa fie supusa aprobarii Parlamentului. In cazul in care se va da unda verde propunerii, institutiei i se va facilita aceasta cale prin care se doreste, practic, incurajarea persoanelor care se gandesc sa denunte anumite nelegiuriri constatate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.