Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul de Securitate al ONU critică bombardamentele turce în Siria

Turcia

Membrii Consiliului de Securitate al ONU şi-au "exprimat îngrijorarea" în faţa loviturilor Turciei contra miliţiilor kurde din nordul Siriei, a afirmat marţi preşedintele Consiliului, ambasadorul venezuelean Rafael Ramirez Carreno, potrivit AFP. 

Consiliul a avut marţi dimineaţă, la solicitarea Rusiei, consultări cu uşile închise cu privire la activităţile militare ale Turciei în Siria. 

"Membrii Consiliului şi-au exprimat îngrijorarea legată de atacurile Turciei în nordul Siriei", a declarat ambasadorul venezuelean. 

Ei "au căzut de acord să ceară Turciei respectarea dreptului internaţional", a adăugat diplomatul. 

Cu toate acestea, Consiliul de Securitate nu a dat publicităţii o declaraţie oficială care să condamne tirurile de artilerie ale Turciei. 

Cele 15 ţări membre ale Consiliului au exprimat "niveluri diferite de preocupare (...), dar toată lumea a fost de acord" să critice aceste lovituri, a subliniat el. 

Ambasadorul sirian Bashar al-Jaafari, a cărui ţară a cerut Consiliului să condamne violarea suveranităţii de către Turcia, şi-a exprimat mulţumirea pentru "unanimitatea" celor 15 ţări membre care "s-au declarat îngrijorate de atitudinea iresponsabilă a Turciei". 

În ultimele zile, artileria turcă a bombardat poziţiile deţinute la frontiera sa cu Siria de Unităţile de protecţie a poporului kurd (YPG), miliţiile Partidului Uniunii Democratice (PYD), pe care Ankara le consideră ca "organizaţii teroriste". 

Statele Unite şi Franţa, aliaţi ai Ankarei în cadrul NATO, precum şi guvernul de la Damasc şi Rusia au condamnat deja individual bombardamentele turce.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.