Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Europei critică Bulgaria

ue bulgaria romania

Consiliul Europei (CoE) a denuntat public joi inactiunea autoritatilor bulgare în legatura cu conditiile de detentie din sectiile de politie si din închisori, în pofida numeroaselor recomandari, ramase 'fara ecou pâna în prezent', informeaza AFP.

Într-o declaratie publica, Comitetul pentru Prevenirea Torturii (CPT) al Consiliului Europei revine asupra 'gravelor disfunctionalitati' identificate în ultimii 20 de ani, precum violenta în arest sau între detinuti, conditiile insalubre din închisori si supraaglomerarea închisorilor, care de multe ori le lasa detinutilor un spatiu de locuit mai mic de doi metri patrati în celulele colective.

CPT descrie închisorile insalubre cu ziduri roase de paraziti, unde detinutii sunt obligati sa îsi faca nevoile în sticle sau galeti si unde încalzirea functioneaza doar câteva ore pe zi.

Accesul la un avocat are loc 'doar în mod exceptional în primele 24 de ore de arest', iar persoanele retinute 'continua sa fie supuse unui risc considerabil de a fi maltratate, fie în momentul arestarii, fie în timpul interogatoriilor ulterioare'.

Identificate cu ocazia fiecarei vizite realizate de CPT în ultimii 20 de ani în Bulgaria, aceste disfunctionalitati au facut obiectul a numeroase recomandari, care 'în marea lor majoritate au ramas pâna în prezent fara ecou'. Raspunsul autoritatilor bulgare se limiteaza în general la referiri la legislatia în vigoare sau la 'explicarea lipsei de actiune ca urmare a restrictiilor bugetare', a afirmat CPT.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.