Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Europei trimite o delegație în Crimeea

Consiliul-Europei

Consiliul Europei a trimis o delegatie în Crimeea pentru evaluarea situatiei drepturilor omului în peninsula ucraineana anexata de Rusia în martie 2014, a anuntat luni forumul paneuropean, citat de AFP.

'Misiunea va fi condusa în cel mai independent mod si nu va aborda probleme legate de statutul teritorial al Crimeii', a explicat într-un comunicat secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, precizând ca delegatia, care trebuie sa se deplaseze luni pe teren, va aborda toate chestiunile legate de drepturile omului, libertatea de expresie si de asociere, drepturile minoritatilor si conditiile de detentie.

'De mai bine de un an, nicio delegatie a unei organizatii internationale nu a putut sa se deplaseze acolo', a subliniat Jagland, adaugând ca toti cei peste 2,5 milioane de locuitori ai Crimeii ar trebui sa beneficieze de prevederile Conventiei europene pentru drepturile omului.

Delegatia, condusa de diplomatul elvetian Gérard Stoudmann si compusa din trei membri ai secretariatului Consiliului Europei, va prezenta un raport si recomandari secretariatului General al Consiliului Europei în februarie sau martie.

Rusia a anexat Crimeea în martie 2014, în urma unui referendum contestat, în plin conflict între Moscova si fortele prooccidentale venite la putere la Kiev.

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, anuntase la sfârsitul saptamânii trecute ca o delegatie a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) ar urma sa se deplaseze în viitorul apropiat în Crimeea pentru verificarea respectarii drepturilor omului, inclusiv pe cele ale etnicilor tatari.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.