Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul UE, lovitură pentru Donald Trump: Decizia RADICALĂ luată de miniștrii de Externe

Donald Trump

Miniştrii de Externe ai Uniunii Europene au anunţat, luni, că regretă decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice şi că îşi menţin intenţia de a nu renegocia prevederile înţelegerii, informează site-ul instituţiei europene, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat, UE "regretă profund decizia unilaterală a a administraţiei Statelor Unite de a se retrage din Acordul de la Paris". De asemenea, Consiliul UE "salută numeroasele declaraţii ferme de angajament faţă de Acordul de la Paris din partea unor ţări a căror diversitate include atât economii majore, cât şi state insulare mici".

Lovitură GREA încasată de DNA în instanță: Cel mai bogat baron local, ACHITAT / MOTIVARE

Liderii europeni atrag atenţia asupra responsabilităţii colective pentru întreaga planetă, pentru această generaţie şi pentru generaţiile viitoare, precum şi angajamentul de a acţiona în consecinţă prin intermediul Acordului de la Paris.

"Consiliul UE reafirmă că Acordul de la Paris este adecvat scopului şi nu poate fi renegociat. Acordul este ambiţios, fără a fi prescriptiv şi permite fiecărei părţi să îşi traseze propria cale în ceea ce priveşte contribuţia la obiectivele care servesc la combaterea schimbărilor climatice, care reprezintă o ameninţare la adresa dezvoltării, păcii şi stabilităţii în întreaga lume", se mai arată în comunicatul de la Bruxelles.

Citește și: Victor Ponta, despre înregistrările cu șefa DNA: 'Ies la iveală lucruri pe care unii le ştiam'

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a prezidat întrunirea miniştrilor europeni de Externe şi a precizat că Blocul comunitar colaborează cu partenerii internaţionali pentru a implementa măsurile prevăzute în Acordul de la Paris.

"Lupta împotriva schimbărilor climatice nu este un lux... este o chestiune principală de securitate pentru multe state", a spus Federica Mogherini.

Donald Trump a anunţat la 1 iunie decizia privind retragerea Statelor Unite din Acordul Climatic de la Paris, cerând modificarea tratatului. Anunţul a stârnit dezaprobare din partea liderilor Germaniei, Franţei şi Italiei, precum şi a ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.