Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consultant politic: 'SCENARITA PSD împotriva corporațiilor, un PERICOL pentru România'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea

Consultantul politic Cozmin Guşă consideră că modul în care PSD acuză companiile multinaționale de implicare în proteste constituie un pericol pentru România, în contextul unui război acerb la nivel european pentru atragerea de investitori străini.

Cozmin Guşă a criticat modul propagandistic în care alianța de la putere, PSD-ALDE, demonizează companiile multinaționale, în contextul protestelor de stradă, și a pus în oglindă această atitudine cu metodele ingenioase folosite de alte guverne europene pentru atragerea de investitori străini.

Consultantul politic a dat exemplul Danemarcei unde se discută în aceste zile despre înfiinţarea unui nou minister care să se ocupe exclusiv de relația cu giganții din domeniul IT.

Citește și: Liviu Dragnea, IRONIZAT de jurnaliștii germani: 'Televizorul din CELULĂ' - FOTO

"Un eveniment important în plan european s-a întâmplat cu două zile în urmă, dar am văzut că în România nu a fost deloc mediatizat, a trecut neobservat în presa din ţară. Danemarca în mod oficial şi-a propus să înfiinţeze un nou minister: Ministerul GAFA. Acest cuvânt vine de la patru iniţiale ale unor companii multinaţionale de top: Google, Apple, Facebook şi Amazon. Aceşti oameni vor să discute cu corporaţiile interne care au acţiuni şi care influenţează bugetul ţărilor respective", a remarcat Cozmin Gușă la Realitatea TV.

În România, în schimb, asistăm la un atac împotriva corporațiilor și la o adevărată "scenarită" legată de implicarea în protestele anti-guvernamentale. Consultantul politic vede aici un pericol pentru evoluția României - în timp ce danezii s-au gândit să înfiinţeze un minister care să trateze cu marile corporaţii şi să le aducă la masa discuţiilor, în România asistăm la o "scenarită" în care se spune că toate corporaţiile îşi folosesc oamenii să-i trimită la proteste.

"În Danemarca se formează un minister al corporaţiilor care oferă locuri de muncă, salarii, cotizează la stat. Asta înseamnă să gândeşti pragmatic, nu să crezi că aceste corporaţii organizează scenarite împotriva partidului tău", a precizat Cozmin Guşă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.