Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consultări România-Serbia pe tema refugiaţilor

serbia

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit ieri, 4 septembrie, la Belgrad, cu premierul sârb Aleksandar Vucic, cu prilejul unei vizite informale de lucru. Cei doi premieri au discutat despre evoluția proiectelor de cooperare stabilite cu prilejul trilateralei de la Craiova, din prima parte a acestui an, o atenție specială fiind acordată proiectelor din domeniul energetic, transporturilor și dezvoltării regionale.

S-a stabilit ca, până la finele lunii octombrie, grupele de lucru formate pentru gestionarea proiectelor comune prioritare să se întrunească și să prezinte celor două guverne progresele înregistrate și propuneri concrete de accesare a unor programe de finanțare europene în sprijinul acestor proiecte. Premierul sârb a prezentat cu acest prilej evoluțiile din ultima perioadă în parcursul spre aderarea Serbiei la Uniunea Europeană.

Un subiect regional de actualitate discutat de premierii român și sârb a fost afluxul de refugiați în Europa din ultima perioadă și modul în care Uniunea Europeană precum și alte state europene pot face față acestei situații. Cele două guverne se vor informa reciproc pe această temă în perioada următoare, vor continua eforturile comune pentru a preveni și combate traficul de persoane la nivel regional și vor avea în atenție inițiativele la nivel european pentru o gestionare eficientă a acestei crize.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.