Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se lungește epopeea alegerilor primarilor în două tururi la Senat / DOCUMENT

adresa-senat

Legea PNL privind introducerea alegerii primarilor în două tururi de scrutin are șanse mari să fie tergiversată în Senat, introducerea ei pe ordinea de zi a plenului, pentru vot, fiind amenințată de o solicitare către Biroul Permanent. O nouă comisie senatorială vrea să dea un aviz privind constitutionalitatea adoptării acesteia.

"va rugam sa aprobati sesizarEa comisiei pentru Constitutionalitate si drepturi civile in vederea intocmirii unui aviz privind constitutionalitatea adoptarii unei astfel de legi atat in contextul recomandarilor Comisiei de la Venetia care sustine, prin Codul bunelor practici in materie electorala, necesitatea stabilitatii unor reguli ale dreptului electoral, astfel incat sa nu fie modificata legea electorala cu mai putin de un an inaintea desfasurarii alegerilor, cat si in contextul declararii ca neconstitutionale a unor prevederi  din Legea privind organizarea si functionarea referendumului nr.3/2000, prin mai multe decizii ale Curtii Constitutionale", se arata in solicitarea comisiei catre Biroul Permanent.

Liberalii acuza faptul ca majoritatea PSD din conducerea Senatului refuză să introducă la vot Legea privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. PNL spune ca desi proiectul a primita toate avizele si rapoartele necesare in comisiile senatoriale, proiectul este tinut la sertar.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.