Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă RĂZBOIUL între DNA și procuroarea dată afară de Kovesi: Atacuri DURE ale Mihaielei Moraru-Iorga

sigla dna

"Procurorul Mihaiela Moraru-Iorga, revocata din DNA, a refuzat initial sa participe la activitatea de inventariere a dosarelor si lucrarilor sale, dupa care a acceptat sa participe o zi la activitatea comisiei de inventariere alcatuita din 13 persoane", se arata intr-un raspuns al DNA pentru Ziare.com.

Iar raspunsul dat de DNA e in totala contradictie cu afirmatia facuta de procurorul Mihaiela Moraru-Iorga, care a sustinut ca nu i s-a permis sa participe la inventarierea lucrarilor pe care le avea in lucru.

Citeste si: Traian Băsescu anunță vremuri NEGRE pentru Liviu Dragnea: A vândut partidul și președinția, va avea SURPRIZE cu Tudose

"Referitor la informatiile solicitate, va comunicam ca in data de 05 iulie 2017, persoana respectiva a fost invitata sa participe la activitatea de inventariere, insa aceasta a refuzat invocand existenta unor probleme personale (notificare trimisa prin fax in data de 06 iulie 2017).

Acelasi lucru s-a intamplat si in zilele urmatoare, persoana respectiva aducand in discutie aceleasi motive.

La data de 18 iulie 2017, magistratul a participat, alaturi de membrii comisiei, aproape intreaga zi, la inventarierea dosarelor si lucrarilor repartizate anterior spre solutionare", se arata in raspunsul DNA.

"Inventarierea este realizata de comisie alcatuita din 13 persoane, iar procedura de inventariere se desfasoara in conformitate cu dispozitiile Ordinului 99/05.07.2017 emis de procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie", se mai arata in raspunsul primit de la Directia Nationala Anticoruptie.

Citeste si: Traian Băsescu îl SPULBERĂ pe Liviu Dragnea: 'I-am dat destui bani. E unsuros, e limitat'

Amintim ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut Inspectiei Judiciare sa faca o ancheta in ceea ce o priveste pe Mihaiela Moraru-Iorga, fost procuror DNA, in biroul careia s-ar fi gasit ceasuri si un stilou, ridicate cu ocazia unei perchezitii si care nu au fost inregistrate cum cere legea. In plus, acelasi procuror nu ar fi inregistrat aproape 400.000 de lei, suma primita de la o persoana fizica intr-un dosar in lucru.

Raspunsul Mihaielei Moraru-Iorga a venit in cadrul unei interventii la Antena3, aceasta declarand ca nu i s-a permis sa participe la inventarierea dosarelor: "Am afirmat si sustin in continuare ca nu mi s-a permis participarea le inventarierea lucrarilor pe care le-am avut in lucru (...) Nu am fost lasata sa intru in birou".

Intrebata de ce crede ca s-a ajuns in aceasta situatie, Moraru-Iorga a raspuns: "Cu siguranta, pentru ca incearca sa ma decredibilizeze", facand referire la Kovesi.

Ea a mai sustinut ca ceasurile de 67.000 de lei si stiloul de 8.000 de lei proveneau dintr-o perchezitie domiciliara efectuata intr-un dosar penal.

Citeste si: Mihai Tudose continuă CURĂȚENIA în teritoriu, printre prefecți

"Dosarul a fost instrumentat de mine impreuna cu un alt procuror (...) Bunurile au fost ridicate si s-a pus sechestru asiguratoriu in vederea confiscarii (...) DNA nu are un birou de corpuri delicte (...) S-a hotarat ca ele sa ramana intr-un fiset incuiat al unui politist", a sustinut Mihaiela Moraru-Iorga, care a adaugat ca nu s-a ocupat personal de aceste aspecte, ci colegul sau procuror, caruia nu i-a dezvaluit numele.

Mihaiela Moraru-Iorga a fost revocata din DNA pe 4 iulie, cu avizul CSM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.