Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă teroarea în Turcia: O nouă lovitură dată de Recep Erdogan duşmanului său de moarte

http://t24.com.tr/
casa gulen

Recep Erdogan continuă să instituie teroarea în Turcia. I-a dat o nouă lovitură duşmanului său de moarte, Fethullah Gulen.

Ahmet Ramiz Gulen, nepot al clericului Fethullah Gulen, a fost arestat în cadrul unei operaţiuni care a avut loc în 27 iulie, la Gaziantep. Bărbatul se afla pentru a le explica adepţilor Organizației Teroriste Fethullah (FETO) ce au de făcut în viitor, potrivit guvernatorului din Gaziantep, preluat de news.ro. Ahmet Ramiz Gulen este fiul fratelui mai mare al predicatorului, Kutbetin Gulen, potrivit internethaber.com.

Citește și: S-a stabilit cât trebuie să dureze o partidă de sex

Asupra lui Ahmet Ramiz Gulen s-au găsit, în momentul arestării, materiale pe suport electronic, documente aparţinând mişcării Gulen şi diploma de licenţă a unui profesor din Gaziantep. Turcia a denunțat organizația Hizmet a lui Fethullah Gulen drept o organizație teroristă (FETO). Investigaţiile în cazul nepotului lui Gulen continuă. Acesta este al doilea nepot al lui Fethullah Gulen despre care se ştie că a fost arestat. La 23 iulie, a fost arestat şi Muhammat Sait, la Erzurum.

Citește și: Iubire ca-n România: Un artist căsătorit are amantă cu 32 de ani mai tănără și are și 3 copii cu două femei

În noaptea de 15-16 iulie, o facţiune din armata turcă a încercat să răstoarne regimul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, iar militarii au susţinut că vor să protejeze statul turc de influenţele islamice pe care înceracă să le introducă liderul de stat. Lovitura de stat a eşuat după câteva ore, atunci când sute de mii de susţinători ai preşedintelui au ieşit în stradă. Autorităţile turce îl acuză pe Fethullah Gulen de orchestrarea loviturii de stat. După tentativa de lovitură de stat, au fost arestate 18.000 de persoane - militari, poliţişti, academicieni, profesori universitari, medici, judecători, procurori, funcţionari publici, precum şi jurnalişti - şi au fost concediaţi zeci de mii de angajaţi din toate domeniile, acuzaţi de legături cu mişcarea Gulen. De asemenea, peste 100 de instituţii media au fost închise de către autorităţile turce, printre care se numără trei agenţii de ştiri, 16 televiziuni, 23 de posturi de radio şi 45 de cotidiene.

Citește și: Analist politic: România e într-o stare de alarmă

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi Fethullah Gulen au fost pentru o perioadă lungă de timp aliaţi importanţi, însă relaţiile dintre cei doi sunt mai tensionate ca niciodată. Opozanţii acuză chiar Partidul Justiţie şi Dezvoltare (AKP) pentru reuşita infiltrare a guleniştilor în structurile de stat.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în Rusia: Deputați și alți oameni importanți făceau sex cu femei furnizate de o moldoveancă! Femeia a fost UCISĂ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.