Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contracandidatul lui Nicolae Robu la şefia organizaţiei PNL,Alin Nica,spune că se bazează pe primari

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
robu Inquam Photos

Alin Nica, contracandidatul lui Nicolae Robu la alegerile pentru conducerea filialei Timiş a PNL, a declarat luni că se bazează pe primarii din organizaţie şi că principalele sale obiective sunt oferirea unui proiect liberal pentru dezvoltarea judeţului, dar şi pentru o competiţie deschisă care să genereze progres, noi idei politice pentru partid. ''S-a vehiculat ideea că dacă Nicolae Robu nu câştigă (preşedinţia PNL Timiş, n.r.), îşi ia jucăriile şi pleacă. Momentan nu avem decât un mare stejar la umbra căruia nu creşte nimic, iar a risca totul pe o singură carte este un risc imens. (...). În primul rând mă bazez pe susţinerea majorităţii primarilor de comune şi oraşe din judeţ, ei fiind cei care m-au împins în această competiţie electorală (...). Mă sprijin pe acele organizaţii locale care nu au simţit niciun ajutor în aceşti ani, nici în lupta cu competitorii electorali, pentru că PNL Timiş a fost cam dezorganizat în teritoriu. (...)'', a afirmat Alin Nica, într-o conferinţă de presă.

El susţine că luptă în această bătălie internă împotriva prejudecăţilor, pentru reinventarea liberalismului, pentru renaşterea spiritului liberal, care înseamnă relaxare, inventivitate şi creativitate în politică. ''Cred că în politică trebuie să venim cu un nou tip de discurs pentru a scoate cetăţeanul să meargă la vot, pentru că majoritatea lor spun că nu sunt motivaţi, întrucât oamenii politici nu mai sunt credibili. (...) Proiectul meu politic implică o schimbare de acţiune a PNL, judeţul are nevoie de un proiect liberal care să genereze dezvoltare şi să identifice potenţialul pe care Timişul îl are'', a adăugat Alin Nica.

El a subliniat că a fi îndrăzneţ şi creativ nu înseamnă a fi obraznic, aşa cum ''din păcate" sunt şi astfel de colegi în partid, dar şi-a exprimat şi mâhnirea privind modul în care s-au stabilit criteriile de desemnare a delegaţiilor la Conferinţa judeţeană de alegeri din filială, ''ştiind că PNL are la bază două criterii importante, egalitatea de şanse şi ale meritocraţiei'', dar care nu au fost respectate. Alin Nica susţine că indiferent de rezultatul alegerilor interne, PNL trebuie să meargă înainte, ''ca o forţă unită, care să asigure filialei Timiş alternativa la conducerea social-democrată'' şi care să ofere cetăţenilor speranţa că judeţul se poate moderniza şi altfel decât redistribuind bunăstarea câştigată de economia locală, conform Agerpres.

De asemenea, el a mai susţinut că dacă va ajunge preşedintele PNL Timiş, nu va mai accepta ''nicio ingerinţă de la centru în impunerea unor candidaţi care nu sunt din judeţ'', în parlamentarele din 2016 singurul candidat timişean fiind deputatul Marilen Pirtea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.