Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contre în PSD Șeful Comisiei pentru buget-finanțe face o propunere șoc către Guvern: 'Să lăsăm orgoliile la o parte'

Guvern Tudose

Modificările la Codul fiscal ar trebui discutate și aprobate în Parlament, prin lege, iar decidenții ar trebui să lase orgoliile la o parte și să ia hotărâri în interesul național, indiferent de culoarea politică, a declarat, vineri, senatorul PSD Eugen Teodorovici, președintele Comisiei pentru buget-finanțe, la evenimentul "Topul Național al Firmelor Private din România".

"Eu n-am lucrat la programul de guvernare, nu am fost atât de calificat. Îmi doresc ca astăzi, în Guvern, să nu se aprobe prin Ordonanță de Urgență modificarea Codului fiscal. Este nevoie de un proiect de lege, discutat în cele două comisii de specialitate din Parlament și la final de an să venim cu o formă care într-adevăr să ajute economia. Nu știu de ce concurăm cu noi. De ce să fac zero impozitul pe dividende, când avem 5%? Cineva în Europa are 0%? Nimeni. Cineva din piață a cerut să fie zero? Nimeni. Renunț la niște fonduri la bugetul de stat care vin din cei 5% din dividende benevol. Trebuie lăsate orgoliile la o parte și văzut doar interesul național, indiferent de culoarea politică din Parlament sau din altă parte", a susținut senatorul social-democrat, conform Agerpres.

Citește și: Ministrul Transporturilor anunță măsuri DRASTICE la Tarom: Ce se va întâmpla cu angajații companiei aeriene

Potrivit acestuia, România are o mare problemă legată de lipsa forței de muncă, iar soluția ar putea fi un parteneriat cu Republica Moldova pentru a aduce oameni de acolo.

"I-am propus domnului premier, atunci când eram consilier onorific — în țara asta nu poți nici măcar benevol să lucrezi, eram consilier onorific, benevol — în ceea ce privește forța de muncă, i-am spus primului ministru să încheie, așa cum Polonia încheie cu Ucraina un acord bilateral, în baza căruia două milioane de oameni din Ucraina vin să lucreze în Polonia. De ce nu facem și noi asta cu Moldova, spre exemplu?", a arătat Teodorovici.

El i-a răspuns ambasadorului SUA, Hans Klemm, care a spus anterior, în același eveniment, că ar trebuie să ne îngrijoreze că Republica Moldova este înaintea României în ceea ce privește climatul de business, într-un top al Băncii Mondiale: "Nu mă îngrijorează că Moldova a crescut peste România, mă îngrijorează ce se întâmplă în România".

Țara noastră poate atrage toate fondurile europene disponibile, însă piața internă nu este pregătită pentru o astfel de infuzie de bani, consideră Teodorovici.

Citește și: Mutare decisivă prin care Lidl şi Profi pot fi ANIHILATE: Mega-tunul prin care un gigant vrea să-şi 'pulverizeze' concurenţa

"România poate aduce în trei ani 23 de miliarde de euro, adică toți banii europeni, numai că, din păcate, piața nu poate să susțină o astfel de infuzie de bani europeni, pentru că nu mai este forță de muncă, materia primă dispare, pentru că dispar cei care produc. Dar România poate, printr-o schimbare simplă de abordare. Banul european este o sursă sigură", a arătat senatorul.

În opinia sa, Guvernul nu trebuie să stabilească salariul minim pentru mediul privat.

"În ceea ce privește salariul minim, în zona publică eu pot să îl impun, dar în zona privată eu trebuie să stimulez ca salariul să nu scadă sub acest nivel. Privatul nu trebuie presat, el trebuie să găsească un mediu în care să se dezvolte. Noi avem, ca țară, din păcate, extrem de multe piedici", a explicat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.