Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controale ISU în Biserici: S-au găsit sute de nereguli

A venit şi rândul unităţilor de cult să se afle faţă în faţă cu inspectorii ISU. Bisericile nu au fost ocolite nici ele, iar neregulile au fost pe măsură.

Unităţile de cult controlate de ISU au avut anul acesta, în medie, două deficienţe din sfera celor de natură să crească pericolul enoriaşilor în caz de incendiu. În urma verificărilor, s-au acordat aproximativ 500 de avertismente la 300 de unităţi de cult. Unele aveau spaţiul pentru lumânări lângă materiale inflamabile.

Citeşte şi: Rusia şi Iranul au stabilit soarta Siriei. Mesaj tranşant pentru coaliţia condusă de SUA

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dealul Spirii a efectuat anul acesta controale de prevenire la 301 unităţi de cult, dintre care 278 de biserici, 17 mănăstiri şi o patriarhie. Rezultatul: 708 deficienţe pentru care s-au aplicat 497 de avertismente, au declarat pentru RTV oficialii ISU. Mai mult, din numărul total de lăcaşuri de cult controlate anul acesta, 21 nu au obţinut autorizaţie de securitate de incendiu.

Vezi şi:  Vladimir Putin revine în Iran după o pauză de opt ani

Potrivit ISU, printre neregulile constatate se numără nemarcarea în totalitate a căilor de evacuare cu indicatoare standardizate, stingătoare de incendii neverificate, reducerea gabaritului unor căi de evacuare din cauza depozitării unor materiale, uşi aferente căilor de evacuare cu deschiderea inversă sensului de deplasare a persoanelor către exterior sau nerespectarea distanţelor de siguranţă dintre spaţiul pentru aprinderea lumânărilor şi materiale combustibile.

Vezi şi: Utilizarea armelor chimice în Siria devine o 'rutină', afirmă un oficial american

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.