Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Control judiciar pentru cinci angajaţi ai AJOFM Gorj cercetaţi pentru mai multe infracţiuni

www.igj.ro
AJOFM Gorj

Judecătoria Motru a respins propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de procurori împotriva fostului director al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) şi a patru angajaţi ai instituţiei, cercetaţi pentru mai multe infracţiuni, fiind puşi sub control judiciar, potrivit deciziei publicată pe site-ul instanţelor de judecată.

Cei cinci angajaţi ai AJOFM Gorj au fost reţinuţi miercuri seara de poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice.

Citește și: Percheziții de AMPLOARE în Prahova: Mascații au luat pe sus domiciliile mai multor HOȚI

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Andrei Lazăr, aceştia sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de fraudă informatică, fals informatic şi abuz în serviciu constând în întocmirea de dosare fictive de şomaj prin care şi-au însuşit suma de aproximativ 473.000 lei, anunță Agerpres.

"La data de 18 ianuarie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, fals informatic şi abuz în serviciu, procedând la reţinerea pentru o perioadă de 24 ore a cinci inculpaţi, trei femei şi doi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 39 şi 64 de ani, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj. Din probatoriul administrat în dosar a reieşit faptul că, în perioada 2002 - 2012, suspecţii au întocmit în fals un număr de 140 de dosare de şomaj, în scopul de a obţine beneficii materiale pentru sine şi pentru alţii, prejudiciind bugetul asigurărilor de şomaj cu suma de 473.000 lei", a precizat Andrei Lazăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.