Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copii de grădiniţă, duşi la tribunal în dubele Jandarmeriei - VIDEO

Jandarmii constănţeni, însoțiti de psiholog și un asistent social, au mers astăzi acasă la familiile copiilor maltratați de educatoarele și îngrijitoarele de la grădinița Micul Regat. Aveau misiunea de a-i aduce pe micuți la sediul Judecătoriei Constanța, unde astăzi are loc un nou termen în dosarul generic denumit „Grădinița groazei“.

CiteÅŸte ÅŸi: FOTOREPORTAJ - Protestul care a speriat politicienii: Imunitatea n-O PREA mai au

„Săptămâna aceasta au fost trimise către instituția noastră mandate de aducere pentru executare, mandate de aducere pentru minori, într-un dosare care are termen de judecată astăzi. S-a acționat în situația de față cu maximă atenție pentru a minimiza un stres suplimentar pentru minori și pentru părinții acestora. S-a acționat cu personal feminin, cu autoturism neinscripționat, fără girofaruri sau alte însemne oficiale. Colegele au fost însoțite de personal calificat de la Direcția Județeană de Asistență și Protecția Copilului.

S-a acționat în conformitate cu prevederile legale. Au fost situații diverse. Într-un caz s-a prezentat un certificat medical pentru un copil, au fost părinți care nu au fost găsiți la domiciliu și se pare că vor veni reprezentanții legali la instanță“, declară un reprezentant al Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța.

Citeşte şi: Fost baron PSD de Constanța, plângere penală împotriva a cinci magistrați

Reamintim faptul că decizia judecătorului Bogdan Arhip de a-i aduce pe copiii de nici 8 ani la audieri cu duba a stârnit un val de indignare atât din partea părinților implicați, cât și a opiniei publice. Familiile copiilor l-au recuzat pe magistratul Arhip și l-au reclamat la CSM. Până acum, inspecția judiciară nu a luat nicio măsură împotriva sa.

Scandalul a izbucnit în urma dezvăluirilor făcute de părinți, care au găsit imagini pe camerele de supraveghere, în care copiii lor erau bătuţi, umiliți, bruscați, treziți cu cafea ori adormiți cu vin, transmite Ziua de Constanţa.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.