Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copil român răpit de tată în Egipt. E necesară implicarea comunităţii şi a MAE

ovidiu raetchi
Aș vrea să aduc în atenția opiniei publice, dar mai ales a MAE, o situaţie gravă care mi-a fost semnalată de o mamă disperată. Românca Steliana Corban este căsătorită cu un cetățean egiptean care i-a răpit fetița de 2 ani în urmă cu mai multe săptămâni și a dus-o în Egipt. Situația este critică: mama nu și-a mai văzut de atunci fetița, care nu vorbește decât limba română și nu le cunoaște pe persoanele din casa în care a fost dusă. Mai mult, doamna povestește că atât ea cat și fetița ei, au fost bătute de către soț.
Cei 3 locuiau în Italia, iar pe 11 iunie au plecat în Egipt, soțul argumentând că vor merge în vacanță la părinții lui, susţine mama. De aici, totul pare un film: lucrurile au degenerat, doamna afirmă că  a fost sechestrată împreună cu fetița într-un apartament, timp de o săptămână. Apoi a fost bătută, amenințată și i s-a spus că nu își va mai vedea copilul niciodată, a mai afirmat mama. A fost dusă cu forța la aeroport și a venit în România, deschizând un proces la București, ne-a povestit ea. De când  a părăsit Egiptul, soțul îi cere bani ca să își vadă copilul și nu răspunde la telefon. Important de precizat este faptul că soțul nu are cu ce sa întrețina copilul, nu lucrează; in plus, de când a început procesul, soția a descoperit că tatăl copilului are un cazier bogat, plin de infracțiuni în Italia.
Cunosc prea bine zona respectivă şi ştiu deja că autorităţile noastre consulare din Egipt i-au comunicat mamei că nu o pot ajuta cu nimic. E răspunsul clasic, motiv pentru care am fost nevoiti întotdeauna să apelam direct la comunitatea românească, la autorităţile egiptene sau chiar la ministrul de externe. O fac şi de această dată. Doamna este dispusă să facă public acest caz -  pentru toți jurnaliștii interesați pot oferi numărul ei de telefon. Vă rog să ajutăm o mamă aflata intr-o situatie critică.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.