Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord a dezvăluit cum va ataca insula Guam: 'Americanii vor fi chinuiţi zi şi noapte. Vor fi șocați'

coreea de nord

Coreea de Nord a făcut public un videoclip de propagandă cu lansarea unui atac cu rachete asupra insulei americane Guam, ameninţând SUA cu o "răzbunare nemiloasă" pentru ignorarea avertismentelor Phenianului cu privire la exerciţiile comune americano-sud-coreene anuale în largul Peninsulei Coreene, relatează marţi The Telegraph, conform agerpres.ro

În înregistrare, preşedintele american Donald Trump se uită fix la un cimitir plin de cruci, în timp ce vicepreşedintele Mike Pence este cuprins de flăcări. 

Videoclipul de aproape 4 minute arată că insula Guam este vizată de rachete balistice nord-coreene cu rază intermediară de acţiune.

ULTIMA ORĂ: Dan Şova, REACŢIE VIRULENTĂ după filmul în care se certa cu poliţia


"Americanii ar trebui să trăiască cu ochii şi urechile larg deschise. Ei vor chinuiţi zi şi noapte de rachetele Hwasong-12, fără să ştie când acestea vor fi lansate", se menţionează într-un mesaj în cadrul acestei înregistrări video, citat de Yonhap. "Ei vor fi şocaţi!", se mai spune în text. "Noi doar vrem ca responsabilii politici americani să se gândească serios de două ori înainte de un rezultat evident (cel al declanşării unui război)", se mai spune în mesaj, însoţit de o fotografie a ministrului apărării american, James Mattis, şi care continuă cu cuvintele: "Timpul nu este de partea SUA". 

În timp ce exerciţiile comune între SUA şi Coreea de Sud continuă marţi, Coreea de Nord şi-a înăsprit retorica, estimând că ar fi greşit ca SUA să creadă că Phenianul va sta "confortabil şi nu va face nimic", citează agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA o declaraţie făcută de un purtător de cuvânt al armatei Coreii de Nord. 

Exerciţiile în curs de desfăşurare şi vizita unor înalţi responsabili militari americani în Coreea de Sud creează circumstanţele pentru "simularea unui război", potrivit KCNA.

BNR intervine în scandalul momentului. Reacție TĂIOASĂ la declarațiile lui Mihai Tudose


Potrivit Yonhap, trei comandanţi militari americani de rang înalt - comandantul şef al Flotei americane din Pacific, amiralul Harry Harris, şeful Comandamentului strategic al SUA, generalul John Hyten, şi directorul Agenţiei de apărare antirachetă, general-locotenentul Samuel Greaves - urmăresc personal exerciţiul de la postul de comandă. 

Aceste comentarii denotă un ton mai beligerant după ce războiul declaraţiilor între SUA şi Coreea de Nord părea să se fi diminuat. 

Trump a salutat săptămâna trecută decizia lui Kim Jong-Un de a amâna tirul cu rachete în largul insulei Guam peste Japonia, după ce promisese "foc şi furie" dacă Phenianul mai continua să ameninţe teritoriul american. 

Tensiunile au crescut în iulie, după ce Coreea de Nord a efectuat două teste cu rachete balistice intercontinentale ICBM, iar Donald Trump a sugerat că forţa militară este o opţiune pentru a împiedica regimul de la Phenian să obţină acest tip de rachete, care ar putea lovi cu un focos nuclear teritoriul SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.