Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord a ratat un nou test balistic

powerpolitic.wordpress.com
racheta Musudan

Coreea de Nord a suferit probabil o înfrângere miercuri cu ocazia unui nou test balistic, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării, la peste două săptămâni după ce Phenianul a lansat alte patru rachete, scrie AFP.

"Coreea de Sud şi Statele Unite sunt la curent cu lansarea unei rachete nord-coreene şi bănuiesc că s-a soldat cu un eşec", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului.

Citește și: Liberalii au dat LOVITURA: Ce s-a întâmplat la alegerile din Olanda

Îngrijorarea creşte pe scena internaţională după o serie de tiruri cu rachetă ale Coreii de Nord, care a desfăşurat de asemenea în 2016 două teste nucleare. La 6 martie, Phenianul a lansat patru rachete, explicând că ar fi vorba de un exerciţiu în vederea atacării bazelor americane din Japonia.

Phenianul, care a anunţat că a testat un puternic motor de rachetă la sfârşitul săptămânii trecute, test care a coincis cu o vizită în regiune a secretarului de stat american Rex Tillerson, vrea să producă o rachetă balistică intercontinentală capabilă să atingă continentul american, anunță Agerpres.

În luna ianuarie, Seulul a atras atenţia că Phenianul deţine suficient plutoniu pentru a produce 10 bombe nucleare, precum şi o capacitate 'considerabilă' de producţie de arme care folosesc uraniu îmbogăţit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.