Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord amenință cu un ATAC NUCLEAR 'în inima SUA': 'Vom lansa o lovitură NEMILOASĂ'

paginaderusia.ro
arma nucleara

Coreea de Nord a ameninţat că va lansa un atac nuclear "în inima Statelor Unite" dacă Washingtonul încearcă să schimbe regimul de la Phenian, a relatat miercuri agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, citând un anunţ difuzat de agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA, transmite DPA.

"Dacă SUA îndrăznesc să schiţeze şi cel mai mic semn că încearcă să înlăture conducerea noastră supremă, vom lansa o lovitură nemiloasă în inima SUA cu puternicul nostru ciocan nuclear, ascuţit şi întărit de-a lungul timpului", a declarat un purtător de cuvânt al MAE nord-coreean, potrivit KCNA.

Citește și: Anunț TERIBIL al Pentagonului: Când ar urma să lanseze Coreea de Nord următoarea rachetă

Ameninţarea de la Phenian vine ca răspuns la recentele remarci ale şefului Agenţiei centrale de informaţii a SUA (CIA), Mike Pompeo, care a făcut aluzie la o schimbare de regim în Coreea de Nord, menţionează DPA. Mike Pompeo ar fi declarat în cadrul unui forum săptămâna trecută că cel mai bun lucru pe care îl pot face SUA este să "separe capacitatea (nucleară) de persoana care ar putea avea intenţia (nucleară)".

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean a afirmat că remarcile lui Mike Pompeo "au întrecut limita şi a devenit clar că scopul suprem al administraţiei (preşedintelui american Donald) Trump este schimbarea regimului", anunță Agerpres.

Citește și: Marea Britanie şi Franţa pregătesc interzicerea maşinilor pe benzină şi motorină până în 2040

"Dacă este ameninţată demnitatea supremă a RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană, Coreea de Nord), aceasta trebuie să anihileze preventiv acele ţări şi entităţi implicate direct sau indirect, mobilizând toate mijloacele de atac, inclusiv pe cele nucleare", a adăugat purtătorul de cuvânt, potrivit KCNA.

Coreea de Nord a testat, de la începutul anului trecut, două bombe nucleare şi mai multe rachete, ceea ce a determinat creşterea tensiunilor în peninsulă. La 4 iulie, Coreea de Nord a testat o rachetă balistică intercontinentală, test care, potrivit analiştilor, a apropiat Phenianul de a deţine capacitatea de lansare a unei rachete cu o rază de acţiune suficientă pentru a atinge teritoriul SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.