Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord amplifică scandalul mondial: Test cu o rachetă lansată de pe un submarin / VIDEO

Coreea de Nord amplifică scandalul mondial. Test cu o rachetă lansată de pe un submarin. Coreea de Nord a difuzat sâmbătă o înregistrare video ce ar reprezenta un nou test cu rachetă balistică lansată de pe un submarin (SLBM), la trei zile după ce a anunțat că a efectuat un test cu bombă cu hidrogen, relatează AFP.

Citeşte şi: Dezvăluirile care vor zdruncina istoria: Ce a spus un fost agent CIA

În înregistrarea nedatată, difuzată de televiziunea oficială de Phenian, apare numărul unu nord-coreean Kim Jong-Un l bordul unei nave militare, purtând palton de iarnă și pălărie și privind o rachetă care străpunge suprafața mării pe verticală și începe să se ridice după pornirea motorului. În înregistrare apare apoi o rachetă ce crește în altitudine printre nori. Media sud-coreene au lăsat să se înțeleagă că noua înregistrare video a fost de fapt un montaj în care au fost combinate secvențe de la al treilea test SLBM din Coreea de Nord, efectuat în decembrie 2015 în Marea Japoniei, și de la testul cu rachetă Scud efectuat în 2014.

Responsabili militari sud-coreeni afirmă că Phenianul ar continua activ dezvoltarea de rachete lansate de submarin, ceea ce ar duce la un nou nivel de amenințare nucleară nord-coreeană, spun cei de la Agerpres.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.