Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord are un favorit la președinția SUA: 'Un candidat profetic'

kim-coreea-de-nord

Coreea de Nord îl sustine pe candidatul republican la Casa Alba Donald Trump, un website de propaganda nord-coreean numindu-l 'un candidat prezidential profetic' care îi poate elibera pe americani de teama cotidiana de un atac nuclear comis de nord-coreeni, relateaza miercuri Reuters.

Un editorial aparut în DPRK Today l-a descris pe Trump drept un 'politician întelept' si alegerea corecta la scrutinul prezidential din SUA, care se va desfasura pe 8 noiembrie.

În schimb, candidata democrata Hillary Clinton este numita 'prostanaca Hillary' pentru propunerea ei privind aplicarea modelului sanctiunilor internationale contra Iranului si pentru a solutiona problema armelor nucleare în Peninsula Coreea.

Donald Trump a declarat pentru Reuters ca este pregatit sa discute cu liderul nord-coreean Kim Jong-un pentru a încerca sa stopeze programul nuclear al Phenianului si ca Beijingul ar trebui sa contribuie la rezolvarea acestui dosar.

Publicatia nord-coreeana a adaugat ca promisiunile de solutionare a problemelor din Peninsula Coreeana prin ''negocieri, nu prin razboi'' sunt cea mai buna optiune pentru Washington, care ''traieste fiecare minut si secunda cu teama de un atac nuclear'' din partea Coreii de Nord.

Phenianul a cerut constant retragerea trupelor americane din Coreea de Sud, ca prim pas catre pace în Peninsula Coreeana, si a solicitat Statelor Unite sa semneze un tratat de pace care sa înlocuiasca acordul de încetare a ostilitatilor încheiat la finalul razboiul intercoreean din 1950-1953.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.