Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord construieşte un nou submarin (surse neoficiale)

coreea de nord

Imagini recente transmise de sateliţi par să arate că Coreea de Nord construieşte un nou submarin, mai mare decât cel din clasa Gorae utilizat în prezent pentru lansarea rachetelor sale balistice, transmite agenţia Yonhap. 

Programul ar fi în curs la şantierul naval nord-coreean din Sinpo, afirmă site-ul de internet 38 North, specializat în monitorizarea Coreei de Nord. 

Imaginile transmise de pe orbită arată o componentă circulară cu diametrul de aproximativ 10 metri, în afara unei hale de producţie recent renovate de la şantierul naval respectiv. Ar putea fi o instalaţie pentru construcţii navale sau o componentă pentru carcasa presurizată a unui submarin, arată site-ul menţionat. În al doilea caz, noul submarin ar fi mai mare decât cel din clasa Gorae, care are o traversă de aproximativ şapte metri, arată raportul citat. 

Alte indicii ale construcţiei unui submarin sunt prezenţa şi deplasarea oţelului brut, a unor componente prelucrate şi finite şi depozitele de piese din apropierea halelor de producţie şi instalaţiilor de montaj. 

Coreea de Nord a efectuat cel mai recent test cu rachete balistice în august, reaminteşte Yonhap. Dezvoltarea completă a capacităţii de a lansa rachete de pe submarine ar reprezenta o ameninţare serioasă, deoarece pregătirile de lansare ar fi foarte greu de detectat. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.