Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord cunoaște un nou eșec

coreea de nord

Coreea de Nord a eşuat după toate aparenţele marţi dimineaţă într-o tentativă de a lansa o nouă rachetă de tip Musudan cu rază medie de acţiune, au informat EFE şi Reuters. 

"Coreea de Nord a încercat să lanseze o rachetă neidentificată dintr-o regiune învecinată cu Wonsan (sud-estul ţării) în jurul orelor 05.20 (luni, 20.20 GMT), dar se presupune că nu a fost un succes", a anunţat statul-major comun de la Seul într-un scurt mesaj preluat de agenţia Yonhap.

Dragnea are lista „sifoanelor” din PSD! (presa)

Japonia şi-a plasat luni armata în stare de alertă în faţa perspectivei unei eventuale lansări, cu ordinul de a intercepta orice rachetă ar ameninţa teritoriul nipon, potrivit postului naţional de televiziune NHK, citat de agerpres.ro

Tensiunile din Asia de Nord-Est au crescut după ce regimul comunist a efectuat al patrulea test nuclear în ianuarie, urmat de lansarea unui satelit şi alte lansări de rachete cu rază mică de acţiune în largul coastelor sale de est. 

Agenţia Yonhap a relatat că Phenianul a încercat să lanseze o rachetă cu rază medie de acţiune de tip Musudan. În aprilie, alte trei tentative au eşuat, au făcut cunoscut oficiali americani şi sud-coreeni. 

Musudan este o rachetă cu o rază de acţiune între 2.500 şi 4.000 de kilometri, putând lovi teoretic orice ţintă din zona cuprinsă între Coreea de Sud, Japonia şi până la bazele militare americane din Insula Guam.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.