Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord și-a plasat armata în stare de alertă și anunță că atacă nuclear SUA

kim jong un

Americanii sunt în pragul unui război. Declaraţiile dure ale Coreei de Nord sunt mai mult decât ameninţătoare. Coreea de Nord poate lansa oricând un "atac nuclear preventiv" împotriva Statelor Unite, avertizează ministrul nord-coreean de Externe, Ri Su-Yong, subliniind că Peninsula Coreea este în pragul războiului din cauza manavrelor militare americano - sud-coreene.

Citeşte şi: Studenţii 'o pun de-o revoluţie' din cauza...ţigărilor: Marți e un miting cu mii de participanți

"În momentul de faţă, s-a ajuns la situaţia în care în Peninsula Coreea poate izbucni oricând război din cauza activităţilor Statelor Unite, care efectuează manevre militare în condiţii reale", a declarat Ri Su-Yong într-un interviu acordat agenţiei de ştiri ruse Tass. "Statele Unite au adus în zona Asia-Pacific centrul strategiei de dominare a întregii lumi, iar Coreea de Nord este considerată principala ţintă de atac", a acuzat şeful diplomaţiei de la Phenian. "În pofida numeroaselor noastre avertismente, Statele Unite efectuează manevre militare fără precedent pe teritoriul Coreei de Sud; aceste exerciţii sunt îndreptate împotriva noastră. Coreea de Nord are o imensă capacitate militară şi poate face faţă unui război în orice condiţii", a adăugat oficialul nord-coreean.

"Coreea de Nord a plasat armata în stare de alertă şi poate lansa un atac nuclear preventiv ca reacţie la activităţile americane ostile", a atras atenţia reprezentantul regimului Kim Jong-Un, anunţă mediafax.

Citeşte şi: PNL l-a dat afară din partid pe deputatul condamnat la închisoare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.