Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord îl acuză pe Donald Trump că pregătește RĂZBOIUL în turneul său din Asia

Daily Star
Trump Kim Coreea

Coreea de Nord a adus sâmbătă noi acuzaţii la adresa preşedintelui american Donald Trump, despre care a spus că efectuează în prezent în Asia un turneu "belicos", ceea ce nu va face decât să întărească ambiţiile nucleare ale Phenianului, relatează France Presse.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean a invocat un turneu "belicos în vederea unei confruntări pentru a priva Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) de descurajarea sa nucleară defensivă", a relatat agenţia oficială KCNA.

Citește și: Foarte interesant! Cine este cel mai bine plătit angajat din România și ce funcție are acesta

Primul turneu al lui Donald Trump în Asia arată că preşedintele american este un "distrugător" , care caută războiul în Peninsula Coreeană, a declarat sâmbătă Phenianul, potrivit Reuters.

"Trump a încercat încă o dată să îndepărteze poporul nostru de guvernul său", a afirmat acelaşi purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean, scrie agerpres.ro.

Citește și: Toți șoferii sunt vizați: În funcție de ce s-ar putea calcula noua taxă auto și cine ar putea plăti cel mai mult

Coreea de Nord a fost una dintre problemele majore evocate de Donald Trump în cadrul turneului său ce a cuprins vizite în Japonia, Coreea de Sud, China şi la summitul APEC (Forumul de cooperare economică Asia-Pacific) în Vietnam.

Preşedintele american îşi încheie turneul său duminică printr-o escală în Filipine, unde va participa la summitul ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est) la Manila.

Citește și: Inedit! Cine sunt marii câștigători, după revoluția fiscală și cine va fi afectat de scăderea impozitului pe venit

În cadrul vizitei sale la Seul, Donald Trump a adresat un avertisment sever regimului nord-coreean pe care l-a calificat drept "dictatură brutală" condusă "ca o sectă" ai cărei locuitori sunt supuşi unui "bombardament cotidian al propagandei de stat", care suferă întârzieri în creştere din cauza malnutriţiei şi se confruntă constant cu "gulagul, violul şi crima".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.