Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord, încolţită: Americanii şi chinezii se unesc împotriva Phenianului

coreea de nord

Preşedintele american Barack Obama şi omologul său chinez Xi Jinping au subliniat vineri necesitatea unui răspuns puternic în faţa provocărilor Coreii de Nord, a anunţat Casa Albă, relatează AFP.

În cursul unei convorbiri telefonice vizând 'coordonarea eforturilor' pentru a răspunde la testul nuclear din 6 ianuarie, cei doi lideri au reafirmat că sunt favorabili unei 'denuclearizări a Peninsulei Coreea'. Ei au insistat asupra 'importanţei unei răspuns internaţional puternic şi unit în faţa provocărilor Coreii de Nord, în special în cadrul unei rezoluţii semnificative a Consiliului de Securitate al ONU'. Un test cu rachetă balistică ar reprezenta 'un nou act destabilizator şi provocator', au subliniat preşedintele SUA şi omologul său chinez.

Executivul american nu a făcut totuşi nici o precizare privind această rezoluţie. Phenianul, cel mai izolat regim din lume, a avertizat marţi că intenţionează să lanseze în curând o rachetă ce transportă un satelit. Coreea du Nord a dat asigurări că programul său spaţial are obiective pur ştiinţifice, dar SUA şi aliaţii lor în aceasta un pretext pentru programul de dezvoltare de rachete balistice intercontinentale (ICBM). Acest anunţ constituie o supralicitare a Phenianului în faţa comunităţii internaţionale care încearcă să înăsprească sancţiunile împotriva celui mai izolat regim din lume, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.