Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord NU cedează: Mesaj amenințător al Phenianului, după ultimele sancțiuni ale ONU

www.nasul.tv
Kim Jong Un

Noile sancţiuni impuse Coreei de Nord sunt "crude, imorale şi inumane"şi nu vor duce decât la accelerarea programului său nuclear, a avertizat luni ministerul nord-coreean al Afacerilor Externe, într-un comunicat difuzat de agenţia oficială KCNA, transmite AFP.

Noile sancţiuni instituite de Consiliul de Securitate al ONU reprezintă un "act de ostilitate pentru eliminarea fizică a poporului" nord-coreean, denunţă acelaşi minister.

Citește și: UPDATE Uraganul Maria a LOVIT prima insulă: Ce viteză amețitoare ating rafalele și câte zeci de mii de persoane sunt în pericol - VIDEO

Această a opta serie de măsuri, adoptată pe 11 septembrie, vizează sancţionarea Phenianului pentru efectuarea unui nou test nuclear. Interzicând inclusiv exporturile de textile şi reducând aprovizionarea cu petrol, ele ar putea costa Coreea de Nord 2 miliarde de dolari.

"Multiplicarea iniţiativelor Statelor Unite şi vasalilor acestora pentru impunerea de sancţiuni şi exercitarea de presiuni asupra RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) nu vor duce decât la accelerarea ritmului nostru spre realizarea completă a forţei noastre nucleare", afirmă comunicatul citat, conform Agerpres.

Luni, într-o convorbire telefonică, preşedintele american Donald Trump şi omologul său chinez Xi Jinping au convenit să maximizeze presiunile asupra Coreei de Nord printr-o aplicare riguroasă a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU.

Potrivit Casei Albe, cei doi responsabili au discutat 'în legătură cu dispreţul manifestat de Coreea de Nord faţă de comunitatea internaţională şi eforturile sale de a destabiliza Asia de Nord-Est', a adăugat preşedinţia americană.

Citește și: China şi Rusia pun presiune pe Coreea de Nord: Au trimis ARMATA la graniță

Donald Trump se află la New York pentru a participa la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în cadrul căreia va rosti marţi primul său discurs în calitate de preşedinte al SUA, însă Xi Jinping nu participă în acest an la eveniment.

Miniştrii afacerilor externe din ţările membre ale Consiliului de Securitate al ONU se vor reuni joi pentru a discuta cu privire la proliferarea armelor de distrugere în masă şi ameninţarea nucleară reprezentată de Coreea de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.