Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord se pregăteşte de RĂZBOI cu Statele Unite: Ameninţări fără precedent la adresa americanilor

Curierul National
rusia coreea de nord

Coreea de Nord a afirmat că atacarea cu rachete a teritoriului Statelor Unite este inevitabilă, după ce preşedintele Donald Trump l-a numit pe Kim Jong-un ”omul-rachetă” (”Rocket-Man”) şi în contextul în care sâmbătă bombardiere americane au survolat apele din largul coastei de est nord-coreene, relatează Reuters. Afirmaţiile ministrului nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho, făcute în faţa Adunării Generale a ONU, accentuează dialogul aprins dintre cele două ţări cu privire la arsenalul nuclear şi la programul de rachete balistice ale Coreei de Nord.

Citește și: Ce de bani! Ce salariu impresionant are șefa Vodafone România și ce „primă” de instalare a primit

În această săptămână, preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un s-au insultat reciproc, Trump făcându-l pe nord-coreean "nebun", vineri, la o zi după ce Kim l-a numit pe el "senil american nebun". Sâmbătă, jignirile au continuat, Ri numindu-l pe Trump "persoană cu probleme psihice, plină de megalomanie şi automulţumire", care încearcă să transforme ONU într-un "cuib de gangsteri". Ri a menţionat că Trump se află într-o "misiune sinucigaşă", după ce preşedintele american a spus că liderul nord-coreean este într-o astfel de misiune.

Citește și: A murit cea mai bogată femeie de pe planetă! Cine i-a luat „COROANA”

"Preşedintele malefic", l-a mai numit Ri pe Trump. avertizând că ţara sa este pregătită să se apere dacă Statele Unite dau semne că ar desfăşura "o operaţiune de decapitare a conducerii ţării sau un atac militar" asupra Coreei de Nord. "Acum suntem în sfârşit la doar câţiva paşi de ultima fază a finalizării forţei nucleare a statului", a spus Ri la reuniunea anuală a liderilor mondiali. El a precizat că sancţiunile nu ar avea niciun efect asupra hotărârii nord-coreenilor de a-şi dezvolta armele nucleare, scopul suprem fiind "echilibrarea puterii cu SUA". Joi, Donald Trump a semnat un nou ordin prin care înăspreşte sancţiunile vizând Coreea de Nord, pentru programul nuclear. Trump a afirmat că măsurile sunt create pentru “a tăia sursele de venit care finanţează eforturile Coreei de Nord de a dezvolta cele mai letale arme cunoscute omenirii”. Sancţiunile vizează industriile textilă, a pescuitului, IT şi manufacturieră.

În această lună, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, la iniţiativa Statelor Unite, o nouă serie de sancţiuni impuse Coreei de Nord, care interzic exporturile de textile şi reduc aprovizionările acestei ţări izolate cu petrol şi gaze naturale. Această este a opta serie de măsuri - susţinută de China şi Rusia, cele mai apropiate susţinătoare ale Coreei de Nord - şi vizează să pedepsească regimul din cauza unui testului nuclear efectuat la 3 septembrie. Prin sancţiunile sale, de fiecare dată mai dure, ONU vrea să determine Phenianul să-şi negocieze programele de înarmare nucleară şi convenţională, considerate o ameninţare la adresa stabilităţii lumii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.