Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord SFIDEAZĂ rezoluțiile ONU și lansează o RACHETĂ BALISTICĂ. Reacția Japoniei

powerpolitic.wordpress.com
racheta Musudan

Coreea de Nord a lansat miercuri dimineaţa o rachetă balistică de pe un submarin aflat în apele de la estul peninsulei coreene, a informat agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, citând ca sursă Statul Major Interarme al Coreei de Sud. 

Lansarea a avut loc în jurul orei locale 5.30 (înainte de miezul nopţii de marţi, după ora României), în largul portului Sinpo din provincia nord-coreeană Hamgyong. Un oficial american din domeniul apărării a declarat agenţiei Reuters că Statele Unite au detectat şi urmărit racheta, care a parcurs circa 480 km şi a căzut în Marea Japoniei. "Probabil că a fost o rachetă balistică de tip KN-11", a declarat sursa respectivă, sub rezerva anonimatului. Un oficial militar sud-coreean a apreciat că tehnologia nord-coreeană a rachetelor balistice lansate de pe submarine "pare să fi progresat".

ATENTAT cu bombă în Thailanda: 31 de VICTIME / FOTO


Evenimentul a avut loc în timpul exerciţiilor militare anuale cu durata de două săptămâni, efectuate în comun de Coreea de Sud şi SUA, începând de luni, menţionează Yonhap.

Premierul japonez Shinzo Abe a calificat lansarea unei rachete balistice de către Coreea de Nord drept un act "de neiertat" care ameninţă grav securitatea Japoniei, transmite Reuters, citat de agerpres.ro

Adresându-se presei la reşedinţa sa, miercuri, Abe a precizat că guvernul său a transmis Coreei de Nord un protest ferm.

CUTREMUR puternic în Italia. Mai mulți morți/ FOTO&VIDEO


"Este o ameninţare gravă a securităţii Japoniei şi un act de neiertat, care afectează serios pacea şi stabilitatea în regiune", a afirmat prim-ministrul. 

Coreea de Nord a lansat miercuri dimineaţa o rachetă balistică de pe un submarin, în Marea Japoniei, a anunţat armata sud-coreeană. 

Evenimentul se înscrie într-o serie de încălcări ale rezoluţiilor Naţiunilor Unite de către guvernul de la Phenian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.