Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord vrea război: Comuniştii au vrut să lanseze o rachetă

kim jong un

Tentativa Coreii de Nord de a lansa o rachetă marţi dimineaţa a atras o condamnare puternică din partea statelor vecine, în contextul în care tensiunile sunt crescute în peninsula Coreea, relatează DPA.

 

Ministerul de Externe sud-coreean a avertizat că Phenianul s-ar putea confrunta cu sancţiuni mai aspre şi mai multă izolare ca rezultat al lansării, care a fost un eşec, potrivit unor surse militare sud-coreene.

 

'Tentativa de lansare de rachetă de astăzi de către Nord este echivalentă cu ignorarea avertismentelor repetate ale comunităţii internaţionale de a se opri din provocări suplimentare, care nu pot fi tolerate niciodată', a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, Cho June Hyuck, potrivit agenţiei Yonhap.

 

La rândul său, ministrul de externe japonez, Fumio Kishida, a declarat că 'lansările numeroase de rachete de către Coreea de Nord sunt acte provocatoare la adresa comunităţii internaţionale, inclusiv a Japoniei, şi sunt total inacceptabile'.

 

China, singurul aliat major internaţional al Phenianului, a adoptat un ton mai conciliant.

 

'Situaţia actuală din Peninsula Coreea este complexă şi sensibilă. Toate părţile implicate ar trebuie să evite recurgerea la orice acţiune care ar putea duce la o escaladare a tensiunilor', a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying, conform Agerpres.

 

Pentagonul a condamnat marţi cu fermitate noul test cu rachetă nord-coreeană 'care încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU', o manevră care reprezintă o 'ameninţare semnificativă' pentru SUA şi stabilitatea regiunii Asia-Pacific.

 

'Cerem Coreii de Nord să se abţină de la acţiuni care agravează tensiunile în regiune şi să adopte măsuri concrete pentru îndeplinirea obligaţiilor internaţionale', a afirmat un purtător de cuvânt al Centrului de comandament strategic american, potrivit unui comunicat citat de AFP.

 

Racheta lansată marţi dimineaţa a fost de tip Musudan, rachetă balistică cu rază medie de acţiune, a anunţat agenţia Yonhap, care a citat surse militare sud-coreene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.