Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud şi SUA iau măsuri după ultimele mișcări militare ale Coreii de Nord

coreea

Coreea de Sud şi Statele Unite au convenit să facă schimb de informaţii privind mediul subacvatic din apele Coreei de Nord, au anunţat duminică oficialităţi de la Seul, citate de agenţia Yonhap. Scopul este mai buna contracarare a ameninţării crescânde a submarinelor nord-coreene.

Modalităţile de analiză a informaţiilor din mediul subacvatic au fost discutate de cele două ţări aliate în cadrul unui comitet pentru submarine, în iunie, a afirmat un oficial militar sud-coreean.

Citește și: S-a îmbrăcat transparent și a prezentat rubrica meteo: Gafă de prezentatoare TV / VIDEO

Apele vizate de acordul privind schimbul de informaţii includ atât teritoriul Coreei de Sud, cât şi marea din jurul principalei baze de submarine a Coreei de Nord, Sinpo, din provincia Hamkyung, portul submarinelor nord-coreene din clasa Gorae, cu rachete balistice la bord.

"Mediul subacvatic legat de operaţiunile militare include, printre altele, caracteristicile topografice, temperatura apei, adâncimea apei şi curenţii de maree. O analiză amănunţită a acestora ajută la detectarea mişcărilor submarinelor nord-coreene şi a posibilelor infiltrări ale acestora în apele Coreei de Sud", a explicat sursa citată.

Citește și: Ei sunt românii care-și vând nunta pe OLX

Marea Galbenă, în special în apropierea liniei de demarcaţie între nordul şi sudul Coreei, este cunoscută pentru curenţii rapizi şi modificările frecvente ale condiţiilor subacvatice.

Potrivit ministerului apărării de la Seul, submarinele nucleare americane colectează de mai multă vreme date privind mediul subacvatic din apele nord-coreene. Coreea de Sud şi SUA au desfăşurat de curând un exerciţiu militar anual pentru gestionarea provocărilor submarinelor Coreei de Nord. Accentul este pus pe detectarea, urmărirea şi posibilitatea de a lovi submarinele care au la bord rachete balistice, a declarat ministerul.

Citește și: Cum s-a ajuns la cea mai mare sinucidere în masă din istorie. Aproape 1000 de oameni și-au pus concomitent capăt vieții

Ultima acţiune provocatoare a submarinelor nord-coreene a avut loc miercuri, prin lansarea unei rachete balistice din apele teritoriale către Japonia, aparent ca protest faţă de exerciţiile americano-sud-coreene. Racheta a avut o traiectorie de circa 500 de km, terminată în zona de identificare a apărării aeriene japoneze. A fost cel mai lung zbor al unei rachete nord-coreene de până acum, arată Yonhap citată de agerpres.ro.

Citește și: FINALUL VERII. ÎNCEPE CAMPANI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.