Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Crețu îl apără pe Juncker: "Nu cred că a fost direct implicat în scandalul LuxLeaks"

corina cretu

Jean-Claude Juncker nu a fost direct implicat în scandalul LuxLeaks, a declarat la RFI comisarul european pentru politică regională Corina Crețu. "Trebuie să ne concentrăm pe recâștigarea încrederii cetățenilor în proiectul Uniunii Europene", a adăugat ea.

"Eu nu cred că președintele Juncker a fost direct implicat. Este vorba de un mecanism financiar care funcționează și un sistem financiar care funcționează în 22 de state membre... Aș vrea să precizez că această moțiune de cenzură a fost inițiată tocmai de forțele antieuropene, este vorba de partidul UKIP al domnului /Nigel/ Farage din Marea Britanie și partidul doamnei Le Pen din Franța /Frontul Național condus de Marine Le Pen n.r./, deci partide care ar folosi orice prilej pentru a slăbi capacitatea Comisiei Europene, dar majoritatea forțelor politice responsabile proeuropene din Parlamentul European au respins cu tărie", a declarat Corina Crețu, întrebată dacă noua Comisie Europeană și-a început activitatea slăbită de scandalul LuxLeaks.

"Cred că trebuie să ne concentrăm pe ceea ce oamenii au nevoie la această oră în toate statele membre, nevoia de investiții, de locuri de muncă, de creștere economică, de recâștigarea încrederii cetățenilor în proiectul Uniunii Europene și mai ales eu cred că România, ca și alte state care au aderat mai târziu, nu are altă șansă decât să se concentreze pe aceste obiective, care duc la întărirea și creșterea economică a țării", a adăugat comisarul european pentru politică regională.

Moțiunea de cenzură împotriva președintelui Comisiei Europene /CE/, Jean-Claude Juncker, a fost respinsă joi — așa cum era de așteptat — de Parlamentul European reunit în sesiune plenară la Strasbourg, amintesc Reuters și AFP.

Moțiunea, depusă de grupul eurofob EFDD /Europa Libertății și Democrației Directe/, prezidat de liderul UKIP, britanicul Nigel Farage, în urma dezvăluirilor din presă ce au provocat scandalul LuxLeaks, a fost respinsă cu voturile a 461 de eurodeputați, în timp ce 101 au votat pentru, iar 88 s-au abținut. Pentru ca moțiunea să fi trecut ar fi fost nevoie de două treimi din voturile celor 751 de eurodeputați.

Totuși, deși a trecut cu bine de această încercare, situația nu este chiar de bun augur pentru Jean-Claude Juncker, care se vede acuzat încă din prima lună de mandat nu doar de un amplu sistem de evaziune fiscală practicat în Luxemburg pe când deținea funcția de premier al acestei țări, dar și de un posibil conflict de interese, întrucât în sarcinile CE intră și examinarea unor astfel de cazuri de evaziune fiscală.

Jean-Claude Juncker a respins anterior acuzațiile privind un "conflict de interese" în contextul dezvăluirilor referitoare la existența unui sistem de evaziune fiscală în timp ce era premier al Luxemburgului, reiterând determinarea de a combate fraudele fiscale.

Luxemburgul este acuzat de organizarea unui sistem de evaziune fiscală favorabil companiilor multinaționale, amintește RFI.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.