Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Creţu: România duce lipsă de 'armata' de experţi pe care alte state o au

Corina Cretu New Europe

România duce lipsă de armata de experţi pe care alte state o au, a afirmat, vineri, comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, la Iaşi, la întâlnirea cu primarii din municipiile reşedinţă din zona de Nord-Est, unde principala temă de discuţii a fost atragerea fondurilor de aproximativ 250 de milioane de euro prevăzute în Programul de Dezvoltare Urbană.

Citește și: Victor Ponta îl 'deconspiră' pe Dacian Cioloș

"Din păcate, în general nu avem proiecte. În ceea ce priveşte infrastructura, de exemplu, pentru perioada 2014 - 2020, acest domeniu beneficiază de 'proiectele fazate', pentru că, altfel, proiecte noi nu avem. Este clar că trebuie să ridicăm nivelul calităţii realizării proiectelor", a declarat comisarul european.

Traian Băsescu deconspiră 'SISTEMUL': Uitați de politicieni

Corina Creţu a susţinut necesitatea unor schimburi de experienţă şi bune practici, adăugând că îşi propune ca reprezentanţii Comisiei Europene şi cei de la DG REGIO să poată ajuta autorităţile.

Citeşte şi: Ghiţă reacţionează dur la interviul lui Kovesi: 'Minte şi manipulează'

"Până la urmă, nu putem blama nici Comisia Europeană, nici ministerele. Proiectele nu se elaborează nici la Bruxelles, nici în ministere. Se elaborează pe teren. Autorităţile locale poartă, de asemenea, o mare responsabilitate. În momentul în care Ministerul Dezvoltării Regionale respinge 75% din proiectele de reabilitare a drumurilor, înseamnă că ceva nu se realizează cum trebuie. Avem posibilitatea să acoperim cu o sumă foarte mare pentru eficienţa energetică a clădirilor, dar numai 20% din proiecte acoperă suma respectivă. Ar trebui să fim mai puţin populişti, să încercăm să ne aplecăm asupra economiei reale şi asupra nevoilor cetăţenilor, să ne dăm seama că avem nevoie de ingineri, economişti, de specialişti care să realizeze aceste proiecte, efectiv de manageri de proiect. Cred că din acest punct de vedere România duce lipsă de armata de experţi pe care alte state o au", a mai spus comisarul european, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.