Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Şuteu, despre campania 'Cuminţenia Pământului': A mers extraordinar de bine

romaniatv.net
corina suteu

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a declarat marţi că, în ultima lună, campania de donaţii pentru opera lui Brâncuşi - "Cuminţenia Pământului" - "a mers extraordinar de bine" şi că vor fi strânşi în curând 700.000 de euro. 

"În acest moment campania continuă. Merge foarte bine, în ultima lună a mers extraordinar de bine. Cred că atingem în curând 700.000 de euro care sunt strânşi. Vor fi comunicate sumele exacte, nu vreau să vă spun ceva care nu este adevărat. Avem extrem de multe acţiuni de mare importanţă organizate în luna septembrie şi eu cred că se vor strânge banii. (...) În momentul de faţă, concentrarea mea este pe participarea la donaţie. (...) Noi am declarat că, dacă banii nu se vor strânge, vom da banii înapoi, dar eu cred că această chestiune poate fi reanalizată, pentru că, în realitate, cum am mai spus-o, ce contează în momentul de faţă, cred eu, ca ministru al Culturii, este că o campanie pentru "Cuminţenia Pământului" a declanşat încă o dată o dezbatere extrem de importantă în societatea românească, o dezbatere despre identitatea noastră culturală, despre modul în care dorim sau nu să participăm la actul cultural, despre tradiţie şi modernitate, despre un mod de a vedea cultura, investiţia în cultură şi subvenţionarea culturii şi alt mod de a vedea asta şi capacitatea cetăţeanului de a se responsabiliza pentru a participa la actul cultural", a spus Şuteu, relatează agerpres.ro.

ATAC într-o secție de poliție din Franța. Polițistă înjunghiată/ FOTO

UE aplică o AMENDĂ RECORD gigantului american Apple. Reacția FERMĂ a companiei


Ea a subliniat că "este foarte important că un număr impresionat de oameni au donat". 

De asemenea, solicitată să comenteze faptul că unii cetăţeni s-au considerat înşelaţi, ministrul Culturii a spus că provocarea face parte din proces. "Controversa, provocarea fac parte din proces. Altfel, ar fi ceva care nu ne-ar face să ne gândim. De fapt, această campanie ne-a determinat să facem un pas înapoi şi să ne gândim şi au existat luări de poziţie, cum există întotdeauna în societatea românească, luări de poziţie excesive, patetice, lacrimogene, inteligente, raţionale şi asta face diversitatea societăţii în care trăim", a explicat Şuteu. 

Întrebată dacă ea crede că, în cazul în care românii ar fi ştiut că oricum lucrarea va fi achiziţionată nu ar fi mai donat în număr aşa de mare, Şuteu a răspuns: "Eu cred că foarte mulţi dintre participanţii la subscripţia publică participă pentru motivele pe care le-am anunţat. S-a spus de la bun început că, în momentul în care banii nu se vor strânge, ei vor fi daţi înapoi celor care au contribuit, dar susţin eu, personal, că se vor strânge banii şi că, în funcţie de numărul mare de donatori, este posibil să reanalizăm acest tip de abordare, dar este prea devreme să vorbim acum. Vom vorbi mult mai clar despre asta la mijlocul lunii septembrie, când vom avea o imagine mult mai clară".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.