Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corporația chineză CEFC planifică să achiziționeze 75% din Zona Industrială Liberă POTI

poti cefc

Memorandumul «Privind consolidarea intiativelor Noului Drum al Matasii» a fost semnat astazi de catre Guvernul Georgiei si CEFC China Energy Company.

Conform declaratiei Ministerului Economie al Georgiei, corporatia chineza planifica sa achizitioneze participatia de 75% la intreprinderea Zona Industriala Libera POTI si sa atraga investitii in orasul portuar Poti, aflat in vestul Georgiei.

Memorandumul este perfectat in cadrul proiectului Noul Drum al Matasii — «O centura - un drum». Proiectul a fost initiat de China si are in vedere dezvoltarea comuna a unui traseu concurential.

CEFC China Energy este companie importanta care actioneaza in domeniile energetic, financiar, comercial si logistic.

Compania este cea mai mare corporatie chineza care este listata la Fortune Global, impreuna cu 500 cele mai mari corporatii din lume.

Bazandu-se pe expertiza, activitatea desfasurata si posibilitatile sale, CEFC China Energy Company Limited poate aduce un aport important nu numai in dezvoltarea «Zonei Industriale Libere POTI», ci si la consolodarea pozitiei Georgiei in calitate de hub logistic si de transport, se mentioneaza in comunicatul de presa al Ministerului Economiei.

Zona Industriala Libera POTI — prima zona industriala libera din aceasta zona infiintata de compania araba RAK Investment Authority (Rakia) a inceput sa functioneze in anul 2011 si include mai multe sectoare de business si investitori.

In octombrie 2016, ministrul economiei al Georgiei Dmitry Kumsishvili declara ca Zona Industriala revine in patrimoniul tarii si guvernul negocieaza vanzarea acesteia cu un investitor nou.

De asemenea, ministrul a comunicat ca Rakia va ramane in Georgia, iar guvernul a stabilit relatii foarte bune cu aceasta companie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.