Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corpul de Control al Guvernului, RAPORT DEVASTATOR: Presiuni și mușamalizări în cazul Gigină

bogdan gigina

Corpul de control al premierului Cioloș detonează o bombă: sub ministrul de Interne Petre Tobă, șeful Poliției Române a vrut să omoare din fașă anchetarea morții polițistului Bogdan Gigină.

Accidentul de motocicletă al acestuia din urmă era investigat de către Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei. Pentru a împiedica ancheta, șeful Poliției Române a trimis trei controale peste acest serviciu. Controalele au fost abuzive, supradimensionate și cu totul excepționale, arată corpul de control al prim-ministrului, scrie România Liberă.

Controlorii prim-ministrului au cercetat cum a pornit anchetarea polițiștilor de la Serviciul Omoruri, după cum se arată în raportul Corpului de Control. “În baza planului de control tematic (...), aprobat de către Inspectoratul -General al Poliției Române (...), la Serviciul Omoruri din cadrul DGPMB (Direcția Generală a Poliției Municipiului București – n.r.) a fost efectuat un control tematic. În Nota Raport (...), șeful Serviciului Control Intern (...) a stabilit ca majoritatea membrilor comisiei de control să fie specialiști din cadrul Serviciului Structura de Securitate și Direcției de Comunicații și Tehnologia Informației (13 polițiști) și 4 ofițeri din cadrul Direcției Control Intern, în total 17 persoane. (...) Astfel, în data de 28.01.2016, la sediul Direcției Control Intern, între președintele comisiei de control tematic și cei 17 membri ai comisiei de control tematic a fost încheiat un proces-verbal, fără număr de înregistrare, în care a fost consemnat faptul că la data respectivă s-a procedat la efectuarea documentării și instruirii membrilor comisiei de control tehnic.

La aceeași dată, ora 12.00, comisia de control tehnic s-a deplasat la sediul DGPMB (Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – n.r.) în vederea prezentării reprezentanților structurii evaluate a planului de control tematic, sens în care a fost încheiat un proces-verbal, fără număr de înregistrare.

Prin urmare, dispoziția zilnică, emisă de Inspectorul General al Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, planul de control tematic (...), aprobarea planului de control de către  Inspectorul General al Poliției Române și semnarea acestuia de alte 5 persoane cu funcții de conducere în cadrul IGPR, anunțarea, mobilizarea și instruirea membrilor comisiei de control, întocmirea procesului-verbal semnat de toate cele 18 persoane ale comisiei de control, deplasarea și ajungerea la fața locului au avut loc în data de 28.01.2016, într-un timp relativ scurt, respectiv în intervalul orar 8.00-12.00”, se arată în documentul Corpului de Control, citat de România Liberă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.