Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corsica stă pe un butoi de pulbere: Naționaliștii corsicani îi amenință pe islamiștii radicali

corsica

O mişcare naţionalistă corsicană clandestină i-a avertizat joi pe 'islamiştii radicali din Corsica' că orice atentat pe care l-ar comite pe insulă ar declanşa 'un răspuns determinat, fără nicio ezitare', relatează AFP.

Acest grup, Frontul de eliberare naţională din Corsica (FLNC) aşa-zis 'de la 22 octombrie', a făcut public acest avertisment într-un comunicat transmis cotidianului local Corse Matin.

Citește și: Prima biserică ortodoxă ce introduce messenger pentru credincioşi / VIDEO

'Dorinţa salafiştilor este clar de a aplica la noi politica Daesh şi suntem pregătiţi pentru acest lucru', a precizat grupul, folosind acronimul arab al organizaţiei Stat Islamic (SI), care a revendicat mai multe atentate soldate cu morţi în Franţa continentală.

'Filosofia voastră medievală nu ne sperie', susţine grupul clandestin adresându-se jihadiştilor şi denunţând 'barbaria' de care dau dovadă. 'Să ştiţi că orice atac împotriva poporului nostru va duce la un răspuns determinat, fără nicio ezitare, din partea noastră', avertizează naţionaliştii corsicani.

Citește și: Celine Dion a luat-o razna după ce i-a murit soțul: Ce a putut să facă într-o emisiune TV / VIDEO

Adresându-se apoi 'musulmanilor din Corsica' în general, Frontul îi cheamă 'să ia poziţie' şi să denunţe islamismul radical. Acestora li se cere să semnaleze 'derivele tinerilor lipsiţi de ocupaţie tentaţi de radicalizare' şi 'să nu afişeze semne religioase ostentative'.

Grupul naţionalist corsican adresează însă şi un 'mesaj statului francez'. 'Dacă o dramă se va produce la noi', statul va avea o responsabilitate importantă pentru că 'îi cunoaşte pe salafiştii din Corsica', afirmă el.

Citește și: Cea mai scumpă cină romantică din lume costă două milioane de dolari: Iată ce primești

'Va trebui ca Franţa pună capăt tendinţei sale de a interveni militar şi de a vrea să dea lecţii de democraţie lumii întregi, dacă vrea să evite ca conflictele pe care le seamănă în lume să nu revină ca un bumerang pe teritoriul său', adaugă organizaţia clandestină.

Franţa a fost lovită de o lungă serie de atentate jihadiste, dintre care ultimele sunt atacul cu un camion care s-a soldat cu 84 de morţi pe 14 iulie la Nisa şi asasinarea unui preot într-o biserică din nord-vestul ţării. Ambele atentate au fost revendicate de Stat Islamic, notează AFP citată de agerpres.ro.

Citește și: PSD se opune coalitiei anti-ISIS condusa de SUA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.