Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coșmarul nu se mai termină! Aproape 650 de replici după cele două cutremure: Numărul morților a depășit 19.000

theatlantic.com
cutremur turcia

Agenția de gestionare a dezastrelor din Turcia, AHAD, a declarat că aproape 650 de replici au fost înregistrate de la cele două cutremure cu magnitudinea de 7,8 și 7,6 grade care au avut loc luni. Bilanțul morților în Turcia și Siria a depășit 19.000 de persoane, anunță Mediafax.

Seismele fac ca eforturile de salvare să fie și mai dificile și mai periculoase, când echipele se află în clădirile șubrezite, relatează The Guardian.

Replicile pot continua și săptămâni întregi

Replicile sunt cutremure mai mici care vin după un seism mai mare, în aceeași zonă, pe măsură ce scoarța terestră deplasată se reglează după șocul principal.

Acestea scad constant în magnitudine și frecvență, conform unui sistem recunoscut științific, dar pot continua zile sau chiar săptămâni întregi.

Bilanțul victimelor crește cu fiecare oră

Între timp, bilanțul morților în Turcia și Siria a depășit 19.000 de persoane. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat că bilanțul victimelor cutremurului devastator de luni din țara sa a ajuns la 16.170 de morți, ceea ce ridică la 19.362 numărul total al victimelor din Turcia și Siria.

Oficiali din Siria au declarat joi că bilanțul morților în zonele controlate de guvern se ridică la 1 262, în timp ce în zonele controlate de rebeli din nord-vestul țării au fost raportate 1.930 de decese.

Experții au declarat că se așteaptă ca bilanțul morților și al răniților să continue să crească puternic în zilele următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.