Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Covaliu despre speculaţiile că Saritov ar avea legătură cu grupări teroriste: Un sportiv care câştigă o medalie olimpică e un sportiv cu valori corecte

Albert Saritov

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, vineri, că are încredere în Albert Saritov, despre care au apărut în presă speculaţii că ar avea legătură cu grupări teroriste, informează cosr.ro. Covaliu este de părere că un sportiv care câştigă o medalie olimpică este un sportiv cu valori corecte.

Potrivit TVR, postul Russia 24 a difuzat un reportaj despre sportivi ai academiei de lupte Dmitri Mindiaşvili din Krasnoiarsk implicaţi în “acte de banditism şi terorism”, printre aceştia fiind menţionaţi şi fraţii Saritov, Ramazan şi Albert. Postul din Rusia susţine că academia respectivă produce luptători de front şi că mulţi luptători musulmani au ajuns să facă parte din grupări paramilitare şi chiar din temuta organizaţie teroristă ISIS. Ramazan Saritov, fratele lui Albert, practicant de lupte libere, a fost militant cecen, iar în 2012 a fost omorât de poliţie într-o misiune specială în oraşul Hasaviurt din regiunea Daghestan. Despre Albert Saritov s-a spus că în urmă cu mai mulţi ani ar fi făcut parte dintr-un grup infracţional, menţionează Russia 24, conform TVR.

“Plec de la ceea ce ştiu si spun că: un sportiv care câştigă o medalie olimpică este un sportiv cu valori corecte. Scopul lui este acela de a se pregăti până la epuizare pentru a-şi împlini visul. Pentru a se califica la JO si a cuceri medalia olimpică. Sportivul care face performanţă nu are timp de pierdut. El se antrenează şi după aceea se recuperează pentru următorul antrenament. Şi tot asa. Am încredere în instituţiile statului, am încredere în Federaţia Română de Lupte şi în preşedintele ei şi am încredere în acest sportiv talentat, tatăl a patru copii, care va mai câştiga medalii pentru România”, a declarat Mihai Covaliu, aflat la Zagreb, unde reprezintă COSR la Adunarea Generală de alegeri a Comitetelor Olimpice Europene (EOC).

Albert Saritov a devenit cetăţean român în 2016. El a făcut parte din echipa olimpică a României la JO de la Rio, competiţie la care a câştigat medalia de bronz la lupte libere, la categoria 97 kg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.