Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, analiză la sânge: Tăriceanu se află într-o postură ingrată. Mai este eficient pentru un singur scenariu

bugetul.ro
Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu se află într-o postură ingrată și trebuie să-l ajute pe Liviu Dragnea, spune consultantul politic Cozmin Gușă, într-o intervenție la Realitatea TV, care subliniază faptul că Tăriceanu și partidul său sunt beneficiarii unei înțelegeri cu Dragnea - PSD, în urma căreia cei de la ALDE au ajuns în Parlament.

”Tăriceanu și partidul său sunt beneficiarii unei înțelegeri cu Dragnea - PSD, conform cărei înțelegeri au intrat și în Parlament. Tăriceanu și ALDE nu puteau să intre în Parlament prin forțele proprii și atunci structura PSD s-a mobilizat și le-a asigurat acel puțin peste 5% pe care l-au avut și cu care astăzi sunt în Parlament și cu care astăzi guvernează.” explică consultantul politic.

Tăriceanu are o datorie față de Liviu Dragnea și se află în acest moment într-o postură ingrată, a subliniat Cozmin Gușă, care a precizat faptul că acestă guvernare poate fi exercitată și în minoritate.

CUTREMUR în justiție! Cinci verificări ale Inspecţiei Judiciare după controlul la DNA. Printre cei vizaţi, Laura Codruţa Kovesi și consilierul șefei DNA

”Tăriceanu are această datorie la Liviu Dragnea în calitate de președinte să continue să joace cu el, pentru că în mod nenatural a intrat în Parlament. Și să vă reamintesc că Dragnea a bătut palma cu unu și s-a ținut de cuvânt, mă refer la Călin Popescu Tăriceanu și a bătut palma și cu al doilea și nu s-a ținut de cuvânt, mă refer la Sebastian Ghiță și la PRU. Era și greu să facă aceste artificii electorale cu două partide, a preferat să-l trădeze pe Sebastian Ghiță și pe PRU și a preferat să-l ajute pe Tăriceanu care acum îi întoarce serviciul. Numai că, Tăriceanu se află într-o postură ingrată, el are circa 20 de parlamentari, iar acest număr în aritmetica parlamentară poate să fie coînlocuit imediat dacă este nevoie, numai că s-ar putea să nu fie nevoie. Eu vă reamintesc că cea mai performantă guvernare a PSD-ului, între 2001 și 2004, premier Adrian Năstase, s-a făcut în aceleași condiții de astăzi, cu o guvernare minoritară timp de 4 ani de zile și nu a fost nevoie de niciun partid.”, a transmis acesta.

Meteorologii, vești MARI pentru români: Vom avea vreme neașteptată în acest weekend

Tăriceanu mai este eficient pentru un singur scenariu, mai exact la alegerile prezidențiale din 2009, atunci când va reuși să diminueze scorul lui Klaus Iohannis.

”Nici Tăriceanu nu este indispensabil în această majoritate politică și el știe acest lucru și nu este indispensabil nici măcar în jocul de impunere a legilor pe justiție, pentru că acolo sunt suficienți de la PNL care vor vota că au și ei dosare, e tot UDMR-ul care va vota că au și ei dosare, PMP-ul și așa mai departe. Adică Tăriceanu mai este eficient pentru un singur scenariu, un scenariu în care la alegerile prezidențiale din 2019 va candida pe partea dreaptă și va reuși să diminueze suficient scorul lui Klaus Iohannis de pe partea dreaptă și să facă un culoar mai bun candidatului PSD. Asta este valoarea de întrebuințare a lui Tăriceanu și nu cei 20 de parlamentari care sunt o glumă.”, a încheiat consultantul politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.