Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă analizează o mutare strategică a lui Grindeanu: Este JUCĂTOR!

cozmin gusa

Analistul Cozmin Gușă, patronul Realitatea TV, susține că participarea lui Sorin Grindeanu la o emisiune tocmai la Realitatea TV arată că acesta este un jucător politic, pentru că această televiziune a fost favorita protestatarilor din Piața Victoriei. Grindeanu va participa la o emisiune la Realitatea TV, sâmbătă, de la ora 21.00.

Citește și: SURSE - Peștele cel greu care le scapă procurorilor DNA printre degete

Citește și: NEGOCIERI Cine vor fi noii miniștri de la Justiție și de la IMM-uri?/ SURSE

Citește și: Robert Turcescu profește un scandal uriaș: Tic-tac, tic-tac!

Prezența prim-ministrului Sorin Grindeanu la Bruxelles era ceva necesar, consideră Cozmin Gușă. ”Nu poți avea asemenea manifestări publice de amploare mondială fără să te duci la partenerul strategic - UE să discuți despre ceea ce se întâmplă”, a explicat acesta.

Faptul că și concluziile de la Bruxelles au fost pozitive este un atu pentru Grindeanu, în contextul în care ansamblul ambasadelor occidentale euroatlantice din România au taxat gestul Guvernului de a adopta Ordonanța de Urgență privind modificarea legislației penale, a precizat consultantul politic. De asemenea, spune acesta, faptul că șefii de la nivelul Comisiei Europene și al Consiliului European îl consieră pe Grindeanu capabil să aplaneze problemele și să întoarcă ceea ce s-a întâmplat pe un parcurs euroatlantic este o veste bună pentru România.

”Venirea lui Grindeanu la emisiunea lui Octavian Hoandră e o lovitură mare de presă pentru Realitatea TV. Faptul că prim-ministrul acceptă să vină la televiziunea cea mai iubită de către protestatari e un lucru util, pentru că protestatarii sunt o masă de oameni raționali. Din partea lui Grindeanu, faptul că acceptă această invitație exact la Realitatea TV este o dovadă de un jucător politic cu mari calități. Doar un jucător politic cu mari calități poate accepta o invitație care nu e comodă, nici plăcută, dar care e necesară. Faptul că vine să discute cu un moderator al televiziunii protestatarilor înseamnă un dialog, nu o mimare de dialog”, a afirmat Cozmin Gușă, la Realitatea.

Consultatul politic este de părere că Sorin Grindeanu și echipa sa au de manevrat între două tendințe. Pe de o parte, tendința unor colegi din partid de a exagera cu anumite lucruri care nu sunt euroconfrome. Pe de altă parte, presiunea directă legată de echipa guvernamentală.

”Aici poate să-și dovedească măiestria Grindeanu - în a reuși să fie euro-conform. Grindeanu trebuie să administreze guvernarea, nu are un interes personal. Alții au un interes personal - fie de revenire în prim-planul politic, cum este cazul președintelui Iohannis, fie de conservare a unui anumit statut juridic cert, cum este cazul lui Dragnea și Tăriceanu -. Nu are o misiune simplă, dar s-a antrenat pentru asta; este un copil vechi al partidului, a avut sfătuitori buni, e un matur, deci să sperăm că va reuși”, a mai afirmat Cozmin Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.