Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă anunță APOCALIPSA: De azi înainte ne putem aștepta la orice

gusa

Cozmin Guşă a declarat la Realitatea Tv, după ce fostul premier al Modovei, Vlad Filat, a fost arestat că între est şi vest, în plan european, pe axa Bruxelles - Moscova, se va genera un joc care poate sa genereze un pericol pentru statul român. Acesta a precizat că în opinia sa, trebuie să intrăm în stare de alertă şi a punctat că ne putem aştepta la orice.

Citește și: Elena Udrea spune ce crede: Sper ca "deontologii" cu epoleți care făceau presiuni asupra mea...

Cozmin Guşă a atras atenţia că orice conflict internaţionalizat pentru Moldova va deveni un conflict internaţionalizat şi pentru România:

"Ca să aduc vorba despre Moldova, o să completez spunând că în Siria nu conteaza Europa de tip euroatlantic, ci contează Europa de tip euroasiatic. Asta trebuie să avem în vedere atunci când discutăm despre acest clește din partea Eurasiei, care se strânge cu incidență europeană, în plan geopolitic și care ia în considerare centre de conflict majore, deja declanșate sau iminente. Trebuie să ne uităm cu multă atenţie la Republica Moldova, nu doar pentru că este un stat vecin. Grupa asta de sânge comună o să genereze un fapt cu care nu suntem obişnuiţi, orice conflict internaţionalizat pentru Moldova va deveni un conflict internaţionalizat şi pentru România. Eu sper sau bănuiesc că domnul Iohannis și delegația sa, în discuțiile de astăzi, să discute şi iminența acestui conflict militar geopolitic care ne-a fost tradus astăzi foarte corect".

Citește și: VIDEO „ACADEMIA INFRACTORILOR ROMÂNI” revine: Anunțul DIICOT

Totodată, Gușă a subliniat avertismentele pe care Vladimir Socor le-a lansat   cu privire la butoiul de pulbere numit Moldova:

"Vladimir Socor, un generator de idei în spațiul est-european, din postura sa de analist, venea la Realitatea Tv într-o emisiune a lui Rareş Bogdan şi vorbea în proporţie de peste 75% doar despre Moldova, despre butoiul cu pulbere numit Moldova, despre jocul la mai multe capete al moldovenilor și despre miliardarul Platohniuc. La o săptămână distanţă, manifestanții din piețele Chișinăului s-au dus și în fața casei miliardarului, au scandat și au avut fel de fel de manifestații violente, care intrau într-un fel de dezacord cu ideea pe care o exprimase la noi, Vladimir Socor, cum să Plahotniuc ar fi factotum.

Avem al treilea episod în care un procuror general, despre care mediile de la Chișinău spun că ar fi manevrat de către Vladimir Plahotniuc și alții, îi cere aceste lucruri decisive, din punct de vedere juridic, fostului premier Vlad Filat, și de aici putem lesne să observăm cum jocul din Moldova ajunge ba în faza ocupării locuinței lui Plahotniuc, ba în preajma arestării celui care a fost prim-ministru și este presupus a fi un oponent al lui Plahotniuc".

Pe de altă parte, Guşă a explicat că mandatul lui Filat este unul presat de multe scandaluri de corupţie:

"Dacă Vlad Filat ar fi fost un prim-ministru corect, acest joc geopolitic ar fi fost inutil. Din nefericire, mandatul lui Vlad Filat, chiar dacă a fost asistat de oameni inteligenți, nu a fost unul de succes, ci unul minat de foarte multe scandaluri de corupție. Pe de altă parte, este bine să vedem coliziunea dintre cei doi și, atenție, statul moldovenesc, astăzi, de partea lui Vladimir Plahotniuc, este bine să o vedem ca un joc între est și vest. Evenimentul de astăzi, cererea de ridicare a imunității explodează butoiul cu pulbere. De azi înainte ne putem aștepta la orice. Între est și vest, în plan european pe axa Bruxelles, se va genera un joc care poate să genereze un pericol pentru statul român şi cred că trebuie să intrăm într-o stare de alert", a mai spus Cozmin Guşă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.