Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă anunță cel mai NEGRU SCENARIU al protestelor: Se va lăsa cu LUPTE de stradă

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Acuzațiile la adresa deciziei lui Klaus Iohannis de a participa la protestele față de ordonanța privind grațierea nu se justifică, susține Cozmin Gușă, care consideră gestul președintelui ca fiind unul ”firesc” în contextul politic actual. Consultantul politic mai afirmă că, din declarațiile liderului PSD, Liviu Dragnea, reiese că suspendarea președintelui ”se discută”, însă jocul va fi unul sofisticat, în care va cântări enorm asistența de calitate pe care cei doi - Iohannis și Dragnea - pot s-o primească.

”Avem trei categorii - Iohannis, PSD și cetățeni - și două posibile acțiuni - amnistia și suspendarea -”, a explicat Gușă, la emisiunea ”Jocuri de Putere”, de la Realitatea TV.

Citește și: BOMBA SEXY: cum arată fiica lui Florian Coldea/ GALERIE FOTO

La scurt timp după alegeri, vedem foarte multă dezbinare și multe mesaje false, printre care și declarații ”excesive” legate de președintele Klaus Iohannis, susține consultantul politic.

”Iohannis pare un general hotărât, dar care nu are o armată regulată la dispoziție, pentru că cei pe care i-a girat - liberalii, USR-itșii și guvernul tehnocrat - au sfârșit într-o păruială între ei și l-au trădat. În condițiile în care Iohannis nu are armată regulată, își caută armată în stradă. Recrutează în acest moment și, deci, ca să poată recruta, a ieșit în stradă”, afirmă Cozmin Gușă.

Citește și: Deja… se anunță Grindeanu II. Când ar putea veni prima remaniere

În opinia sa, nervozitatea legată de faptul că președintele a mers duminică în mijlocul protestatarilor din Piața Universității este falsă, mimată, nesinceră, întrucât, explică acesta, este firesc să acționeze așa, în condițiile în care amenințările de suspendare din funcție au foste explicite.

Gestul președintelui este unul de normalitate, consideră Cozmin Gușă, o normalitate guvernată de o urgență. ”Iohannis nu a acționat ilegitim, ci a găsit un aliniament de discuție - aceste lucruri legate de amnistie și grațiere -. Vrea să joace azi o luptă care, din punctul lui de vedere, cred eu, mâine sau poimâine i se va părea tardivă - legată de autoriatea sa și de posibilitatea de suspendare”, spune consultantul politic.

Citește și: A concurat la Miss Univers, iar acum dezvăluie cum i-a facut avansuri Donald Trump: M-a invitat la el în camera de hotel / VIDEO

PSD este, în acest context, caracterizat de epitetele ”rușinos” și ”ciudat”, este de părere Cozmin Gușă.

”La experiența PSD-ului, să încerci pe furiș, cu un text precar, să dai niște ordonanțe e rușinos. Să ai asemenea reacții când președintele te surprinde printr-un telefon de la SPPiști este, de asemenea, rușinos”, consideră acesta.

Citește și: Liviu Dragnea ar fi marele beneficiar al celor două ordonanțe de urgență din domeniul Justiției

Consultantul politic argumentează că acest comportat ”ciudat” al social-democraților are legătură și cu cele cinci zile de necomunicare ale liderului Dragnea, care nu a declarat nimic despre vizita lui Iohannis la ședința de guvern și nimic despre scandalul ordonanțelor.

”Nu cred că a fost atât de ocupat în SUA, încât să nu poată să comunice. Răspunsurile o să le dea PSD”, a completat Gușă, care afirmă că social-democrații pot merge în două direcții - fie Dragnea a acționat așa intenționat, fie în baza unei timorări, în ideea în care gafa de comportament a PSD de la vizita lui Iohannis este una pe care și-o asumă -.

Cetățenii din stradă sunt legitimi, subliniază consultantul politic, care adaugă că ”din nicio manifestare publice n-am văzut violență, ci frici legate de ce s-ar putea întâmpla, regrete că această categorie n-a fost prezentă la vot”.

Citește și: Ce spune Botezatu despre focul de la club. De unde ar fi pornit si ce ipoteza nu exclude

Consultantul politic evidențiază faptul că discuția legată de amnistie și grațiere nu trebuie făcută în stradă, ”nici de ascuns pe sub ușă”, ci trebuie purtată între cei ”care se pricep”.

”Dacă subiectul legat de grațiere se va tranșa cu DA, dacă PSD își va asuma ordonanțele, vom avea o perioadă de luptă la baionetă, în stradă, atât între sustinători, cât și între oameni din instituțiile statului. Vor lucruri spectaculoase. Va fi 'cu sânge pe pereți'”, consideră Cozmin Gușă.

Citește și: Jennifer Aniston a făcut SEX cu un pilot, copilot și un steward într-un avion / VIDEO

Dacă, în schimb, guvernul va renunța la proiectul de OUG privind grațierea, vor fi modificări importante în structura puterii, spune consultantul politic, care precizează că ”scopul câștigării puterii a fost amnistia și grațierea, iar mijlocul a fost o guvernare a bunăstării”.

Din intervenția lui Dragnea este limpede că suspendarea președintelui este un luru care se discută, atrage atenția Cozmin Gușă, dar vorbim, spune el, despre ”un șah sofisticat”.

”Trebuie să vedem care dintre cei doi șahiști - Iohannis și Dragnea - sunt bine asistați de către oameni care cunosc acest șah strategic și pasii care trebuie făcuți.

Lucrurile sunt în acest loc al jocului suspendării sofisticate, nu la percepția unor oameni care doar se uită la TV. Contează asistența de calitate pe care cei doi pot s-o primască în acest meci care se joacă, al suspendării, din care cineva va muri politic. Pacea nu este un lcuru la care să ne așteptăm, pentru că va fi urmată de un atac războinic”, a conchis Cozmin Gușă.

Noi proteste față de proiectele de ordonanţă de urgență privind graţierea şi modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală au avut loc duminică seară atât în marile oraşe din ţară, cât şi în Diaspora. În Capitală, protestatarii s-au întâlnit la ora 17:00 în Piaţa Universităţii, de unde au pornit în marș spre Guvern, iar de acolo către sediul PSD, unde au strigat lozinci anti-Dragnea, anti-Guvern și pro-DNA. Președintele Klaus Iohannis s-a alăturat, timp de 15 minute, protestatarilor din Piața Universității, din București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.