Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, atac DUR: Echipa lui Teodor Meleșcanu e mai slabă ca el

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Consultantul politic Cozmin Gușă a lansat, sâmbătă seară, în cadrul emisiunii „Ambasador România” un atac dur la adresa ministrului Teodor Meleșcanu și la echipa pe care acesta o coordonează în cadrul MAE.

USR, reacție dură după ce conducerea RATB a fost demisă

„(…) România poate să atragă o incompetență în această zonă, repet, de la aceste atuuri naturale, inclusiv de sorginte culturală pe care le are. Vestea proastă este că echipa pe care o are Teodor Meleșcanu la Ministerul de Externe este chiar mai slabă decât ceea ce pare Teodor Meleșcanu. (…) Zero realizări, zero orientări, un grup de oameni, care, ca să folosesc o expresie neaoșă din Ardeal, de la mine de acasă, au stat în căsuțele ministerului de externe ca puiul în budă, adică acolo unde e cald și stai. Asta a fost. Teodor Meleșcanu pe care nu mai vreau să-l critic. L-am criticat ca să sugerez lipsa de soluții a noii guvernări legate de politica externă. L-am comentat negativ comparativ cu cealaltă domnișoară, Ana Birchall, care a ajuns să coordoneze operațiunile europene ale guvernării României în cea mai tensionată perioadă a UE. Cine este această doamnă? Această doamnă este cea care s-a autofilmat când i-a dat șpagă sau mită unui diplomat european recunoscut, fost președinte în exercițiu al OSCE, respectiv Mircea Geoană. Ce potențial de negociere avem noi când la nivelul afacerilor europene avem un ministru delegat ca Ana Birchall? Acestea sunt lucruri gravisime și am ajuns la aceste soluții tocmai pentru că nici Tăriceanu, nici Dragnea nu au dorit să se apropie de această zonă, pentru că le este frică de ea.”, a declarat Cozmin Gușă.

„Ministerul de Externe era un cartof fierbinte, pe care PSD și Dragnea l-au aruncat în curtea ALDE. Nu știm dacă l-a cerut ALDE, cert este că ALDE s-a trezit cu acest cartof fierbinte. Tăriceanu a rezolvat problema așa cum s-a priceput: hai să îl pun pe unul care să se ardă cu acest cartof fierbinte.”, a explicat consultantul.

Gușă l-a criticat pe Tăriceanu pentru această numire și a reamintit că președintele Senatului are o altă problemă și mai mare în trecut.

„Cea mai mare problemă a lui Tăriceanu e legată de fundația Gojdu și Budapesta. Împreună cu Mihai Răzvan Ungureanu, Tăriceanu trebuie să ne explice cum am pierdut acel capital de milioane de euro în centrul Budapestei, care era și simbolic, nu doar material”, a mai spus Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.